Škola jedrenja za neznalice > Brodska oprema

Priručna brodska ljekarna

<< < (2/5) > >>

level gaga:
Iskustveno .  :toothy2:

paagus:

--- Quote from: estan on July 09, 2013, 02:18:56 PM --- Koliko košta navedena kutija?
--- End quote ---

U svibnju prošle godine 690 kunića (PDV 25% uključen) - Lola Ribar Karlovac.

level gaga:
Treba izračunati koliko bi sadržaj koštao pojedinačno, pa ga onda upakovati u ljepšu kutiju ako ostane love.  :icon_scratch:

Mala od portala:
690 kuna za kutiju prve pomoći je bezobrazno puno, tim više što neke stvari iz kutije zatrebaju rijetko ili gotovo nikad. Zaštitna folija za umjetno disanje? Baš me zanima tko misli na tu pojedinost kad je stanje kritično i kad život ovisi doslovno o sekundama...  :dontknow: 

Moj savjet, temeljen na vlastitom iskustvu: prije putovanja napraviti popis svega što vam treba i s tim popisom u ljekarnu! Nije dobro pouzdavati se u to da ćete ono što vam eventualno zatreba pronaći negdje usput, u ljekarnama u manjim mjestima. Nekad ljekarna i nije tako blizu, nemaju je sva mjesta, pogotovo ona manja, a prema Murphyjevom zakonu zub će vas paklenski zaboljeti negdje na pola puta između Visa i Palagruže... :icon_biggrin:

Kad smo muž i ja kretali prvi put svojim brodom na more učinila sam baš to, otišla sa popisom u apoteku i kad sam počela nabrajati i kad je apotekarica počela iznositi jedno po jedno, a na pultu se u kratko vrijeme stvorila oveća hrpa svega i svačega, apotekarica me počela čudno gledati. Nakon nekog vremena nije izdržala, savladala ju radoznalost i morala me pitati: "Gospođo, a zašto radite ovakve zalihe?" Kad sam joj objasnila i dodala da je sa nama na brodu dijete, shvatila je i nastavila nositi, nije više ništa pitala.

Tada sam iskeširala, ako se dobro sjećam, nekih 300 kuna ili koju kunu više, i to je bio početni trošak. Poslije se ta brodska ljekarna samo nadopunjava i trošak nabave novih stvari je nakon toga prilično mali. Kutiju samo treba pregledati je prije svakog isplovljavanja, eventualno baciti lijekove kojima je u međuvremenu istekao rok trajanja i nadopuniti ako je što potrošeno. I to je to.

estan:
Meni su na brodu najvažniji zavoji i komprese, jer to spašava život. Za bol više manje, stisneš zube i trpiš (naravno i tu je dobro imati neko bolje rješenje). Osobno sam par puta trpio vrlo bolne napade buburežog kamenca i još k tome sam upravljao jedrilicom, dizao i spuštao sidro, dizao jedra ako je bilo vjetra. Zubobolju bolje da i ne spominjem, ali imam osjećaj kako zubi baš znaju kad je vikend i kad si daleko od prvog zubara i baš tad zabole.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version