Škola jedrenja za neznalice > Kupujem brod

Samogradnja

(1/6) > >>

Mala od portala:


Zanima me koliko je mudro nekome tko nema nikakvog pomorskog iskustva krenuti u neizvjesnu avanturu samogradnje brodice?  :dontknow:
Možda sam subjektivna ili zahtjevnu samogradnju gledam iz neke "pomaknute" perspektive, no kad se sjetim koliko dugo traje proces izgradnje brodice i koliko je tu detalja na koje treba računati i o kojima treba misliti, ne znam koliko sve te uvjete može zadovoljiti neiskusan pomorac? Možda sam u krivu, ali samogradnja brodice za neiskusnog "mornara" čini mi se ipak prezahtjevan prokjekt. Griješim li?  :-[
A opet, vjerujem da ima nemali broj onih koji su baš takvi, neiskusni i koji su unatoč svemu krenuli u samogradnju.

Kakva su vaša iskustva i znate li primjere baš ovakvih slučajeva?

gordanm:
Stvar je prilično jednostavna: dobar nacrt = dobar brod (pod uvjetom da je sve napravljeno kako je nacrtom i uputama predviđeno).
Dakle, sama izgradnja broda nema veze sa pomorstvenim iskustvom (opet napominjem: dobar nacrt).
Najveći problem u samogradnji je naći pravu mjeru veličine broda (s obzirom na vrijeme/troškove potrebne za realizaciju projekta).
E, to je zamka u koji mnogi upadaju. To može imati veze sa iskustvom jer brod koji netko vidi u moru izgleda puno manji nego kada ga se izvadi van mora (a upravo to je volumen koji se radi). Tko ima osjećaja za tu razliku u stanju je puno jednostavnije procijeniti što znači veličina broda.

Ta procjena veličine projekta bi bio prvi korak. U tome može i pomoći podaci uz sami nacrt na kojima obično piše utrošak sati na izgradnju. Obično su ti brojevi u redu samo ako  netko već ima iskustva sa samogradnjom; prva samogradnja će zahtjevati puno razmišljanja i promišljanja o nizu detalja (iz vlastitog iskustva).
Uz to je važno procijeniti koliko vremena možemo realno odvojiti za izgradnju. Primjer: brod od 4,5 metra=100 sati. Ne izgleda puno. 100/8=12,5. Super: 12 i pol dana po 8 sati dnevno. Onda dođe: između 10-og i 11-og sata treba čekati barem jedan dan (da se osuši ljepilo). Pa tako jedno 20 puta. Ostale obveze: zapravo možemo raditi na brodu svaki treći-četvrti dan. I to ne baš svaki taj dan po osam sati nego 3-4. Pada kiša, radi se na otvorenom = pauza. Hladno je: ne može se kvalitetno raditi sa epoksidnom smolom = pauza nekoliko mjeseci! itd. itd.
Ukratko, u mojem slučaju, 100-tinjak radnih sati se protegnulo na jednu godinu.
Ne kažem da to mora biti tako, ali treba jako dobro (realno) procijeniti mogućnost angažmana.
Da ne ispadne sve negativno (jer i nije), malo ću parafrazirati (bez želje za reklamiranjem) Završena samogradnja=Neprocjenjivo!

trifida1:
Mudro si postavi par osnovnih pitanja...  :D
- kakvu jedrilicu želiš? (za regativanje ili krstarenje)
-koliko veliku jedrilicu želiš?
-imaš li prostor gdje ćeš je izgraditi?
-uz veliki bonus zadovoljstva svojom samogradnjom, koliko ćeš novčića više potrošiti, naspram kupnje serijske jedrilice sličnih karakteristika?

 :icon_thumright:

ogi01:
Stoga,
treba samograditi jedrilice koje se ne mogu kupiti. postoje lijepe male jedrilice (projekti) u klasičnim i u suvremenim tehnikama. na njima se vidi da nisu rađene zbog:
1. uštede vremena
2. uštede novaca
3. bilo kakvih redukcija, bilo koje vrste.
takve barke su građene zbog:
1. smisla života
2. potrebe za aktivnim življenjem smisla.
ukoliko nekoga zanima mogu izvući par projekata iz arhive.

estan:
Za sve napisano :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version