Author Topic: Plin na brodu - dobra ili loša odluka?  (Read 30995 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pija mali

• Chief
Re: Plin na brodu - dobra ili loša odluka?
« Reply #20 on: July 09, 2014, 09:56:56 PM »
 još po stoti puta, plin jednostavno ne trpi površnost i samoinprovizacije i amen, ali nije ni sveto pismo samo malo pažnje i ok. ne srami se pitat i to je to. a ovo upuhavanje mislio sam strici kad bi moglo (hebi ga kad ne znam crtat na kompu) po sistemu podtlaka to se sjetim svog starog kad je pitural djelove motora obješene na žicu a on sa dvije ciječice spojene pod 90 stupnjeva , jedna donja u latici piture a druga u ustma pa puši dok moreš, koji kompresor za popizdit tehnika. :thumbsup:
Živim danas jer sutra nije izvjesno

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #21 on: November 09, 2014, 09:37:14 PM »
Malo opet o plinu, nije loše, neka se o njemu piše. Evo sam našao jedan dobar link, toliko dobar da kad bi se neko striktno držao preporučenosavjetovanog, skoro da se i nebi moglo šta desiti. Samo nisam siguran da se preporučuje detektor plina (najbolje sa automatskim prekidom), jer nisam sve u tanane htio-uspio prevesti, no ako nije o njemu pisano, svakako ga se treba imati. Link je na engleskom, kao u linku je i ova slika jahte sa podiznim krovom :laughing7:

http://www.walshsurveyor.com/yachts/articles/gas/index.htm

Dakle ne spominje se detektor za otkrivanje iscurenog plina, i samo, samo zbog te jedne stavke, ja stranicu ocjenjujem sa dovoljnim. Inače je sve ostalo odlično savjetovano :thumbsup: i ako se neko uopče može držati pokazanih savjeta imat če siguran plin na brodu, još sigurnije ako se ugradi i plinski detektor, nikako kupljen kod Peveca :laughing7:
I onda češ baratati plinom sigurno, sve dok neko drugi ne "probarata" bila ti supruga, prijatelj, djeca, ili što je najgore susjed, a vjeruj taj sto posto sigurno ima pola prikazanog u buturi. :laughing7:
« Last Edit: November 09, 2014, 09:50:15 PM by Strici »
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #22 on: November 09, 2014, 10:08:31 PM »
I ovdje jedna "izrezbarena" paluba:

http://www.ournewhaven.org.uk/page_id__1419_path__0p69p87p89p.aspx.

No to se desilo prije 54 godine, a onda se sigurno nije toliko pazilo na plinske instalavije, i neznam dali je uopče bilo detektora plina :laughing7: (ali i bar sto puta manje jahti :icon_scratch:)

Vjerojatno se stranica neda otvoriti. Ja jesam evo je kao slika (to da se nebi mislilo da izmišljam :icon_joker:)
Eto ko zna kako je do toga došlo. Gazde nije bilo na brodu, a meštar, on je možda došao i popraviti plinsku instalaciju :laughing7:

« Last Edit: November 09, 2014, 10:20:40 PM by Strici »
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #23 on: November 09, 2014, 10:33:46 PM »
Inače uopče nema frke. Eksplozije se dešavaju jako rijetko, i to nikako ne nama.

"Nicholson 55" u rujnu 2010
     http://samsails.blogspot.co.at/2010/10/how-safe-is-your-yachts-gas-system-part_5364.html
« Last Edit: January 01, 2015, 03:22:42 PM by Strici »

Offline estan

• Admiral
« Reply #24 on: November 10, 2014, 07:40:59 PM »
Pa s obzirom da je u 99,9 % brodova plin za kuhanje, a i za još ponešto.......??????????

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #25 on: November 10, 2014, 09:03:55 PM »
Ruski rulet, Estane, šta je plin prema ruskom ruletu. Kod ruleta ti je zla šansa da se upucaš 16,666%. A kako sam shvatio pišeš nešto o 99,9% da se "ne upucaš". Možda, ali kod Rusa ako ti se 16,66% šanse desi ti više ništa ne osječaš, kod tvojih 99.9% ne osjetiti, onaj ostatak češ vjerojatno osjetiti puuuuuuuuuuuuno jače puuuuuuuuuuno bolnije za cijeli život, tako da če ti biti žao što nisi igrao ruski rulet :laughing7: