Author Topic: USLAST! Najbolji brodski recepti  (Read 146814 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Eventum

• Administrator
  • Komodor
  • Born to sail forced to work!
    • Nautica portal
Re: USLAST! Najbolji brodski recepti
« Reply #80 on: July 09, 2013, 06:15:55 PM »
uh, bilo bi dobro ovu temu pročistiti, pa izbaciti sve postove koji ne sadrže recept.... uključujući i ovaj moj!  :laughing7:

Offline Eventum

• Administrator
  • Komodor
    • Nautica portal
« Reply #81 on: July 09, 2013, 06:20:50 PM »
Umak od mrkve, pancete i vrhnja:
Zažutiti na ulju sjeckani crveni luk. Dodati očišćenu mrkvu izrezanu na kockice, a nakon toga pancetu. Kad je mrkva omekšala, uliti vrhnje za kuhanje, a ako treba dodati još i malo mlijeka. Zatim dodati vrećicu parmezana, a može i crne masline. Posoliti i popapriti po želji te poslužiti uz njoke ili tjesteninu.

Offline level gaga

• Kontra-admiral
« Reply #82 on: July 10, 2013, 12:28:06 AM »
ŠKAMPI (sve rijeđi na mom meniu,no možda ne i vašem)

Na maslinovom ulju lagano prepržiti  sitno izrezanu kapulu i češnjak i dodati škampe.Pirjati desetak minuta, a zatim dodati vino,izmiksani svježi pomidor (ili 1-2 žlice koncentrata pomidora-tkz.konzerve iz tube) i krušne mrvice, te peršin.Posoliti i popapriti po želji, probavati!
3 Buzara od škampi moje mame /slika/682697/

Pokriveno kuhati još 15 minuta.(ovisi o veličini škampa) na laganoj vatri
Istra: Brod na moru, a sidro mu je Ćićarija

Offline Eventum

• Administrator
  • Komodor
    • Nautica portal
« Reply #83 on: July 11, 2013, 09:13:38 PM »
Fažol s hrenovkama

Sastojci:
 1 velika kapula, 2 žlice maslinovog ulja, 1 velika konzerva fažola, 4 hrenovke, 3 šake pašte, 2 žlićice luka u granulama ili friškog, 1 žlica vegete natur, 1 poravnata žlica mljevene crvene paprike,  sol, papar,  1 list suhog lovora,  2 žlićice škrobnog brašna

Priprema:
1. Kapulu nasjeckati na što sitnije te je zafrižiti na maslinovom ulju. Dodati ocijeđeni fažol, tjesteninu, hrenovke narezane na kolute i sve začiniti osim paprikom i gustinom.
2. Dodati vruću vodu toliko da sve pokrije i dobro promiješati. Kuhati na srednjoj vatri.
3. Kad je pašta gotova, dodati papriku i škrobno brašno, dobro promiješati te kuhati još par minuta da se zgusne.

Posluživanje:
Umjesto hrenovki možete staviti kobasice, ali ovako je lakše za djecu. Isto tako, možete umjesto fažola staviti biže, ali onda neka ostane sa hrenovkama u kombinaciji.

Offline stibra

• Viceadmiral
  • 5o5
    • Sailing Blog
« Reply #84 on: July 12, 2013, 01:44:56 AM »
Ja bih kažnjavao roditelje sa godinu dana zatvora za davanje hrenovki djeci :) :laughing7:

Offline Eventum

• Administrator
  • Komodor
    • Nautica portal
« Reply #85 on: July 12, 2013, 07:12:18 AM »
Ja bih kažnjavao roditelje sa godinu dana zatvora za davanje hrenovki djeci :) :laughing7:

Hehehe, baš me zanima čime ćeš ti hranbiti svoje

Offline stibra

• Viceadmiral
  • 5o5
    • Sailing Blog
« Reply #86 on: July 12, 2013, 07:45:33 AM »

Hehehe, baš me zanima čime ćeš ti hranbiti svoje

Hrenovkama sigurno ne :)

Offline traktor

• Admiral
« Reply #87 on: July 12, 2013, 05:39:59 PM »
U ova dva  stibrina posta se vidi kako  nekritičnost sa začinima može pokvariti jelo. Previše isključivosti i predrasuda. Kvalitetne hrenovke od kvalitetnih sastojaka su vrhunska hrana ( i po okusu i po sastavu). I obrnuto, uostalom kao i kod većine hrane, pića ili proizvoda. Primjer je brancin kojega sam  kupio na placi. Ja, koji imam želudac da mogu jesti čavle nisam ga mogao probaviti 6 sati. Očito su ga u ribogojilištu hranili nekvalitetnim koncentratom. To mi se  dogodilo dva puta ( i nikada više) jer nisam mogao vjerovati prvom iskustvu. To ne znači da je riba iz ribogojilišta apriori  nekvalitetna.  Zavisi od kvalitete onoga tko je uzgaja. 
Rijetko kada jedem hrenovke ali ima ih mali milion vrsta i proizvodjača.  Kao i kobasica i sira i sl.

Offline stibra

• Viceadmiral
  • 5o5
    • Sailing Blog
USLAST! Najbolji brodski recepti
« Reply #88 on: July 12, 2013, 07:34:13 PM »
U Hrvatskoj ne postoje kvalitetne hrenovke, niti se rade od mesa. To je najveće smeće od hrane kao i paštete, parizeri i slična sranja.

Offline more

• Admiral flote
« Reply #89 on: July 12, 2013, 10:47:21 PM »
Umak od mrkve, pancete i vrhnja:
Zažutiti na ulju sjeckani crveni luk. Dodati očišćenu mrkvu izrezanu na kockice, a nakon toga pancetu. Kad je mrkva omekšala, uliti vrhnje za kuhanje, a ako treba dodati još i malo mlijeka. Zatim dodati vrećicu parmezana, a može i crne masline. Posoliti i popapriti po želji te poslužiti uz njoke ili tjesteninu.
[/size][/color]

Danas mi je žena to skuhala za probu. Bilo je odlično i recept sam odnio u brod.