USLAST! Najbolji brodski recepti

Autor Mala od portala, Svibanj 23, 2013, 12:19:05 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

trifida1

Provjereni na?in za obradu mladog krupira cca sat prije pripreme; savjet sa-MP-radi!
-cca 2kg mladog krumpira dobro zavezati u originalnu PVC vre?u(5 Kg), dobro zavezati i spustiti šoto na cca 2-3 m vezano za prednju bitvu;krumpiri ?e se po?eti kotrljati unutar vre?e,i skidati gornji sloj korice;ovisno o brzini i vremenu plovidbe(više=bolje),uštediti ?ete vrijeme oko guljenja-ostaje rezuckanje i priprema! :wave: ovisno o oku vre?e,da se tu utrpati i neo?iš?ena kapula,karota,mladi luk...pa koji cenat iza ,van vre?e,i desetak uvezanih slanih srdela...ostalo je mašti na volju sa ovakvom ješkom... :angel4:
T

more

Koliko samo gube naši marineri što ne prate naš NP. Hvala Trifida na savjetu, ako mi poispadaju krumpiri kao što su mi poispadale kantice piva, tražiti ?u da mi nadoknadiš štetu za stolom na obali.

level gaga

Istra: Brod na moru, a sidro mu je ?i?arija

estan

Stari valja guliti, tko uštedi na nabavci krumpira mora to odraditi svojim žuljevitim rukama.

level gaga

level gaga

rižoto od priljepaka(pantanele)
za 4 osobe

- 1 kg priljepaka
- 20 dag riže
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 dcl bijelog vina
- 1 manji luk
- 4 režnja ?ešnjaka
- 1 žlica usitnjenog peršina
- 4 dcl ribljeg temeljca

U te?i na lagano dopola zažutite narezani luk pa dodajte peršin i usitnjeni ?ešnjak. Malko propirjajte i dodajte oprane školjke. Držite na ja?oj vatri uz miješanje par minuta dok se meso nije odvojilo od ljuštura. Prazne ljušture možete izvaditi ili pak nastaviti kuhanje "na šporko". U oba slu?aja školjkama dodajte vino, riblji temeljac (ili 3 dcl mlake vode) i rižu. Samo malo smanjite vatru pa kuhajte uz miješanje. Kad je riža dopola gotova, dodajte vino te nastavite kuhati dok nije gotova. Služite toplo. Po guštu naribajte parmezana.

stibra

Kad smo ve? kod priljepaka, na sli?an na?in napraviti i juhu, s tim da se doda kuhati krumpir, mrkva, celer ... i onda se sve povr?e usitni sa drobilicom za pire krumpir. Samo izbacite rižu :)

level gaga

Molim recepte alla pusta uvala . Recimo juha od kamena, vlasulje na .....,itd.   :toothy9: :confused1:

Mala od portala

Level, u takvim uvjetima može poslužiti i ova dva zadnja recepta za juhu i rižoto od priljepaka. A ako na brodu nema baš ništa od povr?a, e onda nema druge nego nož u ruke i od kamena do kamena kusati priljepke. U najgorem slu?aju, ako glad proradi, poslužit ?e i puži?i (ogrci, nanari). Ko djeca smo ih skupljali u vre?icu i poslije samo uvalili u lonac. Kratko ih prokuhaš da pomole nos iz ku?ice, iglicu u ruke i samo trpaš u usta.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

estan

Tko roni gladan? Prvi se treba najesti od donesenog materijala, a tek poslije po onaj lokalni. :angry9: