Ja pak nebi o kuhanju, jer vidim da se ovdje dobro kuha, pa nebi htio da i ja zasoljavam sa svojim "posebnostima".
No o salatama koje su i glavno jelo dosad nije niko. Jednostavno lako, izdašno i brzo gotovo.
Paradajzi, moš koje hočeš, u ljetu oni debeli mesnati (valjda od genskog sjemena

), a na kraj ljeta ja volim šljivare. Paprika, zelena naravno, krastavci; oni mali savinuti, luk, onaj crveni ako ga imate, a ako je ljut onda oprati, jer ljut previše odvuče ukus na svoje. Pa po želji i mogučnosti murtele, to se kaže i bosiljak, ekspenimentirati kome kako se sviđa, ja sam ubacivao i ružmarina, ali mi se nije sviđalo, i začina kako se kome sviđa. Ulje bi trebalo biti maslinovo, i to ono seljačko, teško, no i normalno je dobro; ali onda ja više papra. I kapare su odlične, ali ako ih sami berete, onda ne. Ja sam protiv branja kapara. Ja ih kupim i mogu vam reči da su bolje nego je riba iz uzgoja prema originalu. Evo za mjesec dana nas u Evropi, pa če biti i kapare iz uzgoja, velike i ukusne ko da su one jadne koje se jedva nekako održavaju na našim sitnim otočićima.

Ne jedem ekstravuršt, ili se to kaže drukčije(parizer, posebna?), ne, jer sam snimao i vidio kako se i od čega radi, no zažmirim i mislim samo na gušte, pa ga onda i jedem. Dakle njega narezati na pljoške; i opet po ukusu štedjeti ili ne. Ja ga stavim dosta. I nekog sira. Na male kockice, ali ga ja i naribam. Ementalera najčešće, ali opet koji kako voli. Uz njega sam probao i parmezan, ali nije bilo baš meni po ukusu. I peršina; celer mi ne paše, a probao sam i naribati mrkve. Nije loše, ali sam postao alergičan na sirovu mrkvu, pa sada ne.
Ja volim i češnjak, probajte ko voli.
I onda prave vinske kvasine. To octa za sjevernjake, ali ako možete nabaviti od susjeda kom se vino ukiselilo. Ne preblag, ali ni prekisel. Ko vrlo jako kiselo vino.
I mi onda finoga bijelog kruha, to onog nezdravog, francuza. Drukčije ga i ne jedem, jer me supruga šopa samo sa onim crnim punim nekog sjemenja, tako kad malo pobumbim, počnem cvrkutati ka tica.
To su vam gušti, jednostavni i ne preskupi. A ona toča. Ako se niste prejeli, močite francuza u nju. Možda onda još žmur maslinovog ulja, i to vam je to.

Ali ja pak uvjek sanjam o govedini.