Author Topic: nasukavanje  (Read 15059 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Damir s

• Admiral
Re: nasukavanje
« Reply #10 on: September 15, 2017, 08:52:17 PM »
Strici
Uspjeli su se olaksat za kolombu na plazi za laksi transport  :pottytrain5:, najvjerojatnije im je stigao i racun za zagadjivanjem okoline  :happy3:
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #11 on: September 15, 2017, 11:01:23 PM »
Jasno mi je Pere, znam da su napustili brod. Ali kako bi komentirali odsukavanje? do spašavanja u stvarno zadnji moment, mislim prije potonuča. A da je jedrilica (Francuska) posebno čvrsto (5 dana bila onako nasukana) građena, vidi se. Jel ono i jedrilica vozila motorom? Ako gotovo nevjerojatno!!!
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline dmeter

• Kontra-admiral
« Reply #12 on: September 25, 2017, 07:00:47 PM »
Ovo ustvari nije bilo nasukavaje, nego jednostavno nemar, neznanje, aljkavost ili što već  skipera&posade. Što bi vi rekli o osučaju?

Pukao konop na bovi i na tom otoku se cesto dešava velika dubina oštre vulkanske stijene ili sta već.izabran je krivi sistem bova trebalo je postavit lanac do Bove i bova nordijska,jaka ala one kraj marine frapa.osiguranje i čarteri na Karibima zabranjuju posjet tom otoku.iako se te Bove naplaćuju simboličnom

Y40

• Guest
« Reply #13 on: October 04, 2017, 03:26:08 PM »

Offline Damir s

• Admiral
« Reply #14 on: October 04, 2017, 04:18:11 PM »
Ako je sto mislim plima oseka cca 6m (Francuska obala uz kanal) onda kada si takao dno po plimnom valu, kada je oseka izgleda stravicno ali mozda nije sve tako crno. Ako je more mirno normalno nema puno problema za odsukati ali ako zakuha e onda ostaje samo hrpa plastike u moru a ti kaoo vlasnik moras biti brz spasiti sto se moze vise. Da je to na jadranu onda je bros tako nasukan bez pomoci dizalice totallos. 
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
« Reply #15 on: October 04, 2017, 04:41:42 PM »
Šteta Southerlya.
Također mislim da se radi o plimi i oseci.
Nema šanse da ga tako naprdi u normalnim uvjetima. Pogotovo što se vidi da je brod neoštećen.
Ili je ispao iz aviona.

Y40

• Guest
« Reply #16 on: October 04, 2017, 05:02:04 PM »
Da, naravno, da je riječ o plimi i oseci. Čovjek je dignuo kobilicu i mislio, da je time rješio problem :merror:

Offline Damir s

• Admiral
« Reply #17 on: October 04, 2017, 05:37:36 PM »
Kada dobro vezes jedrilicu sa jakim konopima i zaboravis na plimu i oseku:

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
« Reply #18 on: October 04, 2017, 06:00:16 PM »
Ovo je dokaz da su bitve izvedene kvalitetno.