Nautica portal > Okom kamere

Trajekt Cres reful juga bacio na lukobran luke Gaženica

(1/2) > >>

Maestral:
27. prosinac
Da nije jugo bezopasan za plovidbu doživio je i trajekt Cres pun putnika na liniji Preko - Zadar (Gaženica), koji je u Zadru snažan reful juga bacio na kameniti lukobran luke Gaženica. Na svu sreću, posada se uspjela manevrima nekako izmotati i otploviti u Zadarsku gradsku luku. Svi putnici i članovi posade su dobro. Koliko je trajekt oštećen, još će se utvrditi.


traktor:
Kad se snima video, mobitel se nebi trebao drzati uspravno. To sam zapamtio kao prvu uputu  na You tube " pet pravila za  snimaje videa smartfonom" :thumbsup:. Mislim da bi vrh smartfona, objektiv, trebao biti na lijevoj strani da se ne dobije naopaka snimka :icon_scratch:.

 Thrusteri su spasili stvar ?:icon_smile:

Mali od portala:

--- Quote from: traktor on December 28, 2020, 08:56:40 PM ---Kad se snima video, mobitel se nebi trebao drzati uspravno. To sam zapamtio kao prvu uputu  na You tube " pet pravila za  snimaje videa smartfonom" :thumbsup:. Mislim da bi vrh smartfona, objektiv, trebao biti na lijevoj strani da se ne dobije naopaka snimka :icon_scratch:.

 Thrusteri su spasili stvar ?:icon_smile:

--- End quote ---

Koja su ostala četiri pravila?

traktor:
Ma to je bio neki tube bez većih pretenzija. Koliko se sjećam upute su bile u smislu čistih leća, , tripod, vanjski mikrofon, kadriranja i kontrasta (svjetla) . Bit je da tih 90 stupnjeva rotacije kamere ima jako veliku važnost za konačni rezultat. :icon_smile:

Strici:
Čitao sam u nekim novinama, valovi su bili do 9 metara. Tako je ona platforma "poklekla" kad je more bilo 2,5 do 4 metra, a sad su po "novinarskom" i viši nego duplo :laughing7:.
Gluposti pišu i vani, ali baš tolike kao kod vas nisam još pročitao.
Svašta se vama (vama jer ja živim vanka) može servirati, ono dođe mi kao ovce žedne preko vode prevesti :icon_scratch:.
No možda (?) nekima i za utjehu. I okolina nije ništa bolja (ili još dosta i gora), pa kako se smatramo boljima od okoline, ono bi za početak trebalo bar novinare "pritegnuti" pa nastaviti. :icon_scratch:

A i drugima nije lako; za usporedbu s našima:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version