Škola jedrenja za neznalice > Jedrenje za početnike

Pocetak Jedrenja

(1/2) > >>

markot:
Pozdrav svima,

Zavrsio sam osnovni tecaj jedrenja, zanima me kako dalje da izgradim neko znanje vezano za jedrenje u praksi?
Postoje li neke opcije da se bude kao pomoc skiperu ili sudjelovanje na nekoj od regata? Cisto da skupim cim vise znanja prije nego sto bi se opustio u rentanje jedrilice. Planiram jos uzeti jedan napredni tecaj, ali me cisto zanima dali ima jos kakvih opcija uz taj tecaj.

Unaprijed hvala  :occasion14:

Maestral:
Ako imaš nekog prijatelja ili poznanika, koji ima jedrilicu, onda ti je najbolje, da sa njime neko vrijeme jedriš i stekneš bar malo iskustva u jedrenju.  Tek nakon toga možeš poći u neku napredniju školu jedrenja. Nemoj odmah upasti na regatu na bilo koji brod i misliti, da ćeš time naučiti tajne jedrenja! Tu ćeš više ili manje smetati svima, biti ćeš više za balast nega za bilo što drugo. Tek kada počneš raditi sve na jedrilici lakoćom, bez puno sporednih pitanja, tek tada možeš početi razmišljati o sebi kao članu neke nepretenciozne jedrilice na regati. Korak po korak, milju po milju ... uz dobrog mentora ... tako se dolazi do prepotrebnog iskustva i znanja.

markot:
Hvala na odgovoru, problem je sto ne poznajem nikoga sa jedrilicom i ko jedri...
Pa sam mislio da ima neki nacin kako upasti u taj svijet jedrenja i steci iskustvo.

Tihač:
Imaš i opciju da iznajmiš jedrilicu i skipera.

Ne znam u koju školu jedrenja si išao, ako te zanimaju regate, nakon naprednog tečaja u nekim školama možeš ići na regatni tečaj, na kraju kojeg je i nastup na regati.

Eventum:
Vezano uz regatavanje, moj savjet ti je učlanjenje u JK Samobor i s obzirom na aktivnost tog kluba, sigurno ćeš imati prilike jedriti na regatama.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version