Brodska oprema i sustavi > Brodski dizajn i samogradnja

Mantus marine anchor DIY atocad plan kako napraviti sam jedno najboljih sidra

(1/3) > >>

bonaparte:
Izradnja inox sidra težine 25kg košta 200€ (original košta 2.000€)
Izradnja metalnog Fe sidra težine 25kg košta 100€ (original košta 1.000€)
Cene mogu varirati, zavisi kako se dogovorite sa majstorom.


Video testovi:


Strici:
Haj Napoleone!
Sidro je svakako dobro, možda taj tip sidara u sadašnje vrijeme i najbolje za jahte. Mantus sidro je samo jedno kopirano sidro sličnih sidara.

Montažno sidro

Malo izmijenjena kopija Rocna sidra naprimjer:

  Vareni spojevi

Zamjera mu se da su spojevi nedovoljno jaki, jer u datim momentima na sidro dolaze velika naprezanja, pogotovo postrani. Tako to je kopija odličnog Rocna sidra, malo izmijenjenog izgleda, a da bi mu se dalo ime konkurentske firme, a svi oni imaju forma Kobre, s dodatkom poluobruča, a Kobra pak porijeklo vuče od CQR plug sidra.
A to da će ga netko ići sam raditi, čisto sumnjam; ovdje sigurno nitko neće, ili nema vremena, interesa itd, ali i s obzirom na to da originalna sidra nisu preskupa, pa kad ga kupiš, ne možeš faliti, jer kupljeno od orginalnog proizvođača je ipak najbolje.

bonaparte:
Da, sve je to popravljena kopija.
Mislim da je glavna razlika u tome pod kojim uglom je nabrušen vrh sidra, da laže probije travu. Rocna sidro je nabrušeno u kontra stranu.Ja sam si napravio sam svojeg od 25kg.. Inox sam platio 3€/kg. Rezanje  na vodu sam platio 20eur. Zavario sam sam.
Material sa škartom je bio 120eura

Original košta 2.000,00eura.
Uštedio sam 1.850€

Da, ljudi nemaju vremena ni mogučnosti.
Al ja kad ga zavarim, znam da je sigurno bolji var nego original, kineski, što ga je varilo po mogučnosti neko dete od dest godina sa najeftinijom eletrodom.

Mantus je Made in China, zato su ga napravili na šrafove, da bi se ga jeftinije stavilo u kontejner  i poslalo brodom po svetu.
Strici:
Da sam znao da je kinesko, a za na more, nebih se uopče javljao.

bonaparte:
Kod Mantus Marine Anchors su bar toliko pošteni, da ne lažu, da je kinesko. Dobiješ certfikat, da možeš obrisat suze sa njim, ako šrafovi puknu i razbije ti brod :D
Sve sa danas proizvodi u Kini.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version