Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Vanbrodski motori

(1/3) > >>

garfield:
Pozdrav
Imam namjeru za sljedeću sezonu kupiti novi vanbrodski motor 4t snage do 10 ks. Čitajući forume dolazim do zaključka da nema
bitne razlike po pitanju kvalitete motora između proizvođača nego u dostupnosti ovlaštenih servisa za dotičnu marku.
Mom poznaniku se pokvario motor poznate Japanske marke (neću navesti koje da ne naštetim servisu) i naručen je
tek za cca mjesec dana da ustanove o čemu se radi. Drugim rječima ode ljeto u .... . S obzirom da ne postoji motor koji se ne kvari i kojem ne treba održavanje možete navesti marke motora u područiju Rijeke koje imaju uredno rješenu servisnu mrežu. Da ne propadne sezona zbog jednog impelera ili sajle.

Lp

Y40:
U Rijeci odnosno Viškovo ili tamo negdje su bratu na servisu za Yamahu sredili motor (8KS, 4T) u roku nekoliko dana (prije ca 10-15 dana - znači u sezoni). Potrebno je bilo čišćenje sistema hlađenja.
Vjerovatno ovisi trajanje servisa i o kvaru. Ako treba čekat dijelove...... :BangHead:

Damir s:
Moj garfilde pa citava poanta ovoga foruma je da ako nesto ne valja obavijesti i druge da i oni znaju.  :violent1: Ako je tvoj prijatelj nahebo i izgubio ljeto zasto bi drugi. Jednostavno navedi motor i servis koji tako radi pa ce se mozda nesto promjeniti u njihovim glavama prema klijentima a mozda i tvoj prijatelj dodje na red prije kraja ljeta.
Ako nes ne valja -pokudi
Ako nes valja - pohvali

more:
Na vratima neba stoji jedan jako ljut čovjek i urla:
- Pa što se događa? Što ja tu radim? Pogledajte me! Imam 35 godina, ne pušim, ne pijem, jučer sam rano legao u krevet i sad sam tu pred vama! Sigurno je neka greška! Molim vas da provjerite!
- Još nam se nikada nije dogodila greška! - odgovori Sveti Petar - Ali provjerit ću. Kako se zovete?
- Morić. Tomislav Morić.
- Koje vam je zanimanje?
- Automehaničar.
- Ah, da, evo, našao sam vas. Tomislav Morić, automehaničar. E, pa, gospodine Moriću, prema našim podacima vi ste umrli od starosti.
- Od starosti?
- Nemoguće! Pa imam samo 35 godina!
- Pa ne znam. - odgovori sveti Petar - Zbrojili smo sve sate rada koje ste zaračunali mušterijama i to ispada 123 godine.

estan:
Ja bih rekao najbolje je nabaviti 2t motor. Mnogo manja mogućnost iznenadnog kvara usred sezone, dovoljan običan servis na zimu. Naravno, i 4 t motori redovito servisirani uglavnom se ne kvare tek tako, ali kako su nešto kompliciraniji, i uglavnom novijeg datuma konstrukcije, što znači i više elektronike itd. mogućnost nekakvog kvara je ipak veća. Motori s jednim cilindrom 4 t, često su isto vrlo jednostavni i moje iskustvo s takvom pentom je da je isto dovoljan redoviti servis zimi za cijelu godinu, ako baš nisi panulaš. Kod kupnje novog dvocilindraša provjeriti kakva je konstrukcija, mada je kod većine karburator plus elektronsko paljenje (tako je i kod modernih dvotaktaša, tj, modificiranim verzijama tih istih motora od prije puno godina), tako da ne vidim zašto bi se nešto iznenada pokvarilo, osim ako misliš kupiti polovni motor kod kojega se nikada ne zna.
Osobno imam iskustvo sa nekih 6 g. starom Hondom 10 ks, koja je put od Splita do Opuzena odradila odlično. Vlasnik ju je redovito servisirao, a stajala je na krmi jedrilice cijelo vrijeme, redovito dizana na nosaču iznad mora. Ako kupiš pentu od nekog panulaša šta je napravio ko zna koliko sati, tada je mogućnost da nešto krepa znatna, jer je penta jednostavno potrošena.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version