Cink protektor za zaštitu propelera

Autor jazmi, Prosinac 13, 2016, 10:24:19 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jazmi

Citat: trifida1  u Siječanj 11, 2017, 08:59:35 POSLIJEPODNE
Eto,?itam temu više puta i, nebitno što je skrenulo sa zaštite propele,skrenulo je na realno-bitno...koncepciju tvorni?kih motora;  :violent1: i komentare; uz dužno poštovanje svih koji znaju od originala napraviti nešto bolje,smatram da to nije pravi put!  :notworthy: Pragmati?no držim,da tim inžinjera koji osmisli koncepciju nekog motora (unutarnjeg ili vanjskog,Yamaha-e,Suzuki-a,
Yanmar-a...nebitno),nakon svih teoretskih provjera na ,,stolu,, i prakti?nih provjera prototipova u pretpostavljenim stvarnim uvjetima,izbaci na tržište gotov,definirani proizvod koji zadovoljava 99% deklariranih parametara rada u režimu stvarnog korištenja;  :D Osobno,prije ?u razlog nedovoljnog poriva(brzine i snage) potražiti u kompatibilnosti svojeg plovila i motora  tong47
nego da površnim znanjem,pun entuzijazma,mjenjam tvorni?ke postavke motora;postoji jedna koja kaže:,,daj dite materi...,,  :angel4:
  To,dakle,podrazumijeva da je svaka takva ,,avantura,, tipa promjena propele,hoda propele,prijenosa, i sl. dugoro?no upitna korist,ukoliko se i pokaže pozitvnim potezom... perqe,veliko je pitanje kako ?e ostali dijelovi motora podnijeti optere?enja za koja nisu dimenzionirani.  :crybaby2: BTW,takve se nevolje redovno ispoljavaju u nejnepovoljnijim vremenima,tipa grbinada ili orkanska bura,no?u,nedjeljom ili blagdanom,na otvorenom moru...  :crybaby2: :icon_scratch:

ovo valjda mene ide...
solas proizvodi za moj motor tri propelera, ja sam naru?io onaj s najve?im krakom jer onaj s najmanjim nije odgovaraju?i. Iz ?injenice da je barka ranije s istim motorom vozila s jednim od ta tri propelera dosta bolje za zaklju?iti je da treba promijeniti propeler. Prema katalogu solasa postoje referentni brojevi yamahinih propelera - dakle ovo je samo (znatno jeftinija) kopija.

A ti, ako bi prije mijenjao motor nego propeler, samo izvoli. Možda bi, kad bi promijenio propeler, shvatio da si cijelo vrijeme imao krivi ;)

paagus

Citat: jazmi  u Siječanj 13, 2017, 05:44:39 POSLIJEPODNEPrema katalogu solasa postoje referentni brojevi yamahinih propelera - dakle ovo je samo (znatno jeftinija) kopija.
Izbor propelera odgovara izboru pravog stupnja prijenosa kod automobila - cilj je voziti (brod, automobil, traktor) uz optimalni broj okretaja motora.
Kod ve?ih snaga proizvo?a? ?e ovisno o vrsti primjene (gliser, deplasmanac, radni brod) ponuditi i razli?ite izvedbe motora, što uklju?uje osim propelera i odgovaraju?e prijenosne odnose u kop?i.
Za moju pomo?nu Yamahu 2T 5KS u ponudi su 3 originalna propelera sa korakom od 6.5, 7 ili 8 " a moja je došla sa 8".
Isti motor može gurati malog gumenjaka, pasaru ili mojeg Adriatika. Ovisno o tome što ?e motor pretežno raditi bira se odgovaraju?i propeler pa sam tako ja zamijenio svoj propeler s onim koraka 6.5 " pa sada Yamaha sa 3/4 gasa gura mrcinu sa nekih 4,2 kt i ne mu?i se.

Paagus

trifida1

,,jazmi,, ...

ovo valjda mene ide...
solas proizvodi za moj motor tri propelera, ja sam naru?io onaj s najve?im krakom jer onaj s najmanjim nije odgovaraju?i. Iz ?injenice da je barka ranije s istim motorom vozila s jednim od ta tri propelera dosta bolje za zaklju?iti je da treba promijeniti propeler. Prema katalogu solasa postoje referentni brojevi yamahinih propelera - dakle ovo je samo (znatno jeftinija) kopija.

A ti, ako bi prije mijenjao motor nego propeler, samo izvoli. Možda bi, kad bi promijenio propeler, shvatio da si cijelo vrijeme imao krivi ;)
[/quote]

Ne,naprotiv,baš tebe i ljude sa sli?nim stavom NE ide...  :icon_salut:
Ide one koji ,,originalnu tvorni?ku koncepciju,,nestru?no mjenjaju;Prilagodbom predvi?enih tvorni?kih koncepata(zamjenom primjerice, veli?ine ili tipa elise, optimizirao si perfomanse pogona motora na svojem plovilu,koje je proizvo?a? o?ito izdefinirao,?im je dao takve podatke kao soluciju, u ponudi). :D Zaheb se redovno dešava sa starim unutarnjim motorima,gdje se iz rukava sipaju riješenja tzv strojara,koji mjenjaju hod,spojku,propelu,pa kad propišaju brtve,do?e do pregrijavanja, zariba makina i tome sl. ,krive proizvo?a?a,ne nestru?nu/neadekvatnu nadgradnju motora koji u prvotnoj koncepciji nije bio konstruiran za takve izmjene.  :dontknow:  :read2:
T