Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Cink protektor za zaštitu propelera

(1/11) > >>

jazmi:
Vidio sam da već ima tema sa sličnim problemom ali je iz 2010. godine...
Uglavnom, pred godinu i pol kupio sam novi propeler za yamahu 2t 8 ks i danas kad sam izvadio motor sam primijetio da su ga načele galvanske struje. Na motoru, odmah iznad propelera je prošlo ljeto stavljen novi cink protektor i to je jedino mjesto gdje vidim da se može staviti. No, meni jede baš propeler i to na dijelu gdje se (ne znam zašto) ogulila boja.

https://goo.gl/photos/xoS6NVFisptRv3d89
(slika je prevelika da je okačim na forum a mobitel je sam uploada na google photos pa mi je tako najlakše okačiti, ispričavam se ako je problem za gledati - ako se uopće vidi...)

Koliko pamtim prošlo ljeto propeler još nije bio "načet", je li mogu će da sam krivo montirao cink protektor na kavitacijsku ploču? Kupio sam baš za taj motor i dodiruje ploču ali, naravno, ne i propeler.
Na samom propeleru, matici, osovini nema mjesta za staviti cink protektor, a volio bih nekako spriječiti njegovo propadanje.
Motor je u bunaru na barci tako da je praktički cijele godine u moru.
Ideje?

Damir s:
A dali ti je cink protektor pojeden? Jer ako je on kao novi onda on ne radi, zato se on stavlja da jede njega a ne motor.

Ante_Ri:
Ukoliko mu cink protektor nije pojeden kako ce otkriti zasto nije?
Montiran gdje treba i na isto mjesto gdje je bio prosli.

daco:
Ja sam imao tamo do 2004 turistički brodić. Imao sam 2 cink-a. Jedan na propeli, Dugi na listu od kormila koje je bilo metalno. Htio bi reći da možda ovisi i osamom cink protektoru da li je pojeden ili nije. Znalo mi je biti pojedeno unutar 1 godine, onda je poslije idući (novi)  je par sezona izgledao kao nov. Pitanje je što se je drugo pojelo umjesto njega i kakve su kvalitete zamjenski cinkovi.

Damir s:
Prije montaze novoga cink protekrora treba podlogu na kojoj je stari dobro ocistititako da je prijelaz  struje sa motora na cink protektor kontakt dobar jer ako je los jede sve osim njega. To se vidi obicno kada je kasno!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version