Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Fast Wave 30 - regatna jedrilica - ugradnja motora do 20KS

<< < (2/9) > >>

Friga:
Ja sam kupio polovni marinizirani Yanmar od 15KS ovdje: www.prodet.hr. Došao je s instrumentima i nosačima motora. Sad je u brodu 10-ta godina. Toči, vozi i servis jednom godišnje i to je to.      

FastWave:

--- Quote from: Friga on December 09, 2016, 01:40:41 PM ---Ja sam kupio polovni marinizirani Yanmar od 15KS ovdje: www.prodet.hr. Došao je s instrumentima i nosačima motora. Sad je u brodu 10-ta godina. Toči, vozi i servis jednom godišnje i to je to.

--- End quote ---

Friga, a kako si rješio saildrive? Iil si uzimao direktdrive? sada sam ih zvao i ne znaju uopće što je saildrive. Kažu da su to motori iz Japana sa cca 100 sati radi.

Friga:
Statvena cijev, osovina i volvo ležaj.

Damir s:
To su ti najvjerojatnije motori od malih traktora i gradjevinskih masina, oni ni neznaju sto je to saildrive. Moras ih pitati dali imaju kopcu za taj motor koji ima izlaz direktno  a ne sa strane  za pogon kotaca masine ili da ima kanzaki kopcu KM3A 3.22:1 a to ti je onda direct drive, onda moras rijesiti sto ti Friga kaze. Za Yanmara moras uzeti nosace motora ali orginal su skupi i 2 su 75 mm a 2 100mm ali moze se i nesto drugo naci na trzistu.

Friga:
Motor je već došao s kopčom. Nosači su bili sva 4 ista i sve je bez problema sjelo na jedrilicu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version