Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Fast Wave 30 - regatna jedrilica - ugradnja motora do 20KS

<< < (9/9)

estan:
Mislim da je Lombardini ipak bolje rješenje. Masa nije velika, malo troši, tiho radi, a autonomija plovidbe je velika. Zamisli situaciju, dvadeset milja od porta, a gola bonaca, koja traje i traje. Uvijek se sjetim situacije, isplovlavanje po friškoj buri sa otočića Zvirinovika prema luci Vis, u početku letim na jedra, a onda na pola puta, daleko od svakog kopna, Eol zavrne ventile i vijetra nema i nema pa da se ubiješ. Da nije bilo pente i dovoljno benzia, ostao bih tu plutati sve do sutra popodne, kada je konačno zapuhalo bokun maeštrala.

Strici:
I onda oni koji sanjaju elektromotore "nagaze" na akumulatore :laughing7: :laughing7: :laughing7:

FastWave:

--- Quote from: dmeter on December 17, 2016, 08:26:32 PM ---
--- Quote from: FastWave on December 17, 2016, 02:53:22 PM ---ovo je link na Torqeedo motore od 2 i 4kw. Ovaj od 4kw mi je cjenovno prihvatljiv (65 000kn) što je u rangu dizel motora, čak nekih 10 000kn jeftinije, i u specifikaciji tvrde da je to za brodove do 4 tone, tako da bi to imalo smisla:

http://www.torqeedo.com/en/products/pod-drives/cruise-2.0-4.0-fp/M-1250-00.html

--- End quote ---
koliko baterija je u tih 65000 kn
Torqeedo je firma koja dosta lažno oglašava.u biti oglašava za amatere.
ja to ne bi nikad uzeja,motor je u gondoli uronjen u more i 1 proboj semeringa ode motor u vitar,osim ako nije cili uronjen u trafo ulje a to znam da se radi samo kod vojnih brodova i velikih kruzera sa ogromnom snagom.
Ali je jeftino pa je primamljivo.a i one priče 1 kw struje je x 2-3x dizel. su priče za malu dicu ako tebi na osovini triba 4 kw snage tada ti triba 4 kw na osovini očeš li tih 4 kw dobiti pedalama,el.motorom,dizelom,plinom nije bitno moraš imati 4 kw na propeli. Propele su večinom kod malih brodica najučinkovitije na 900-1200 okretaja,naravno ako nije gliser.Šta sam ti dao link od onih austrijanaca ozbiljniji je sistem još pogledaj ostale.Mastervolt je dobar . Ali zapamti najbolji kontroleri su od viljuškara jeftini,otvoreni kod večinom,svi ih znaju popravljat.
jedni od najboljih motora su naša Tema http://www.tema.hr/marine/
Ali oni ti to izmišljaju i projektiraju a ostali rade po njihovoj licenci.Ne pratim ih odavno ali svi ozbiljni kinezi,korejci koriste njihovu pamet.

--- End quote ---

dmeter oprosti, čitam ponovo pa vidim tvoje pitanje u prvoj rečenici. sory previdio sam ;)
U tih 65000kn idu 2 baterije 26 - 104. Tako da baterije koštaju 36500 kn, motor 25000kn i punjač 350W - 3000kn. Iako čitam na Torqeedo stranicama i čini mi se kao da bi trebale ići 4 baterije, što cijenu diže za 36500kn:
http://www.torqeedo.com/en/products/pod-drives

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version