Brodska oprema i sustavi > Brodski dizajn i samogradnja

Trošak za nadogradnju kabine na klasičnom brodu

(1/1)

poule:
Pozdrav svima,

Molio bi okvirnu procjenu troškova da se na klasičnom brodu od 8 metara nadogradi kabina.
Sve bi bilo lakše kada bi imao fotografije kod sebe, ali nažalost brod je nekih cca 400 km daleko i nemam ni jednu kod sebe pa ću pokušat pojasnit riječima :(

Znači, radi se o klasičnom brodu (lajbot) koji ima "škaf" od cca 2 metra pa se na to nastavlja kabina od cca 2 metra i nakon toga ostaje 4 metra kokpita do kraja broda.
Volio bi nadograditi kabinu tako da imam "nadkabinu" ispod koje bi smjestio s jedne strane kormilarsko kolo a s druge strane mini kuhinju (kuhalo i sudoper) kao što je to slučaj u većini klasičnih domaćih brodova od cca 6-8 metara.
Kuhalo, sudoper, hidrauliku za kormilo i sve te stvari već imam tako da to ne treba ulaziti u trošak.

Trup broda je plastičan a kabina je napravljena od šperploče koja je plastificirana s vanjske strane pa pretpostavljam da bi i natkabina trebala biti napravljena na isti način.
Ono što me zanima je koliko bi takav zahvat otprilike koštao kada bi se dalo nekom da napravi (materijal plus ruke)? Čisto red veličina cijene: je li to trošak od 2000 kn ili npr. 15000 kn?

Nadalje, drvene pajole / podnica u kokpitu su stradale od sunca, mora i kiše a ponajviše od starosti pa bi i njih zamijenio i plastificirao. To je površina od cca 8 kvadrata (4mx2m).

Hvala!

estan:
Sve ovisi na kojeg i kakvog meštra naiđeš. Ima ih šta im je svaka brokva zlatna pa se zato mnogi odluče na uradi sam, bez obzira na talent.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version