Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Yamaha (Mariner) 8 ks 2t - '80

<< < (2/3) > >>

Damir s:
Napravi kako  ti je napisao srici izravnaj ga i eventualno popravi sa nareznicom navoj. Jer stanga ti je od inoxa moras ju istokariti na mjere (tko ce ti prodati 10 cm inoxa) moras iskovati za monirati leptir. ili odnesi nekom tokaru da je izravna i popravi navoj nakon ravnanja.

loncart:
Slažem se. Išao sam to ravnati i nije mi uspjelo. Debelo je to...mada se sada više golim okom ne vidi zakrivljenost.
Trebalo bi to precizno izravnati do kraja i popraviti nareznicom.

Strici:
Ma ne pravi priblem gdje ga nema. Izravnaj koliko se da, olovom, kao prenosnikom udarca. I navoji se neče oštetiti, a ako da ne tražiš navojnicu (mislim da je milimetarska dvanaestica, ali bi ona eventualno "pojela" puno više nego je potrebno) ti uzmu one male fine turpijice i eventualno natučeni vrh navoja jednostavno prebrusi, i probavaj zaiti, malo mrdni mozgom, pa ponovo fino pobrusi. To onom trokutastom, ili još bolje poluokrugla na jednoj, a ravna na drugoj strani, i stvar če biti riješena.
Promisli ako je to bio takav udarac da se iskrivio taj navoj, šta se eventualno desilo u motoru? Jer dobar izgled kaže najprije da motor dobro izgleda izvana :laughing7:

loncart:
Otišao kod kovinotokara - napravit' će novo, isto od inoxa. Rekao da ću ostavit dečkima za piće...

A vidjet ćemo, s rabljenim motorima nikad ne znaš, uvijek je to mačak u vreći. Penta za sad pali na prvu...
Kad montiram taj šaraf stavit ću ga da malo radi na leru, da se ugrije pa ću vidjet kako radi na minimumu - jel' se gasi.

Nemam manometar da bih mogao izmjeriti kompresiju...

Gec:
Dvotaktni motor ne pali od prve ako nije u jako dobrom stanju, tako da ne beri brigu. Motor izgleda nevjerojatno za svoje godine, napravi normalan servis, koristi samo kvalitetno ulje za mješavinu ne iznad 2%.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version