Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Motor vanbrodski za gumenjaka

(1/2) > >>

Damir s:
Kako planiram kupiti neki gumenjak do 3 M duzine moram nabaviti i neki motor vanbrodski kada se negdje usidrim da mogu doci do lucice, marine, mjesta. Kako imam od prije dosta dobrih iskustva sa Tomosom a ovdje se da naci za malo novaca. Kako stoji sa nabavkom rezervnih djelova i servisa za Tomosa u Hrvatskoj i dali se to isplati kupiti, mislim da ce biti vise u krmenom skladistu nego na gumenjaku ali opet da je pouzdan kad treba da zapali.

dmeter:

--- Quote from: Damir s on October 24, 2015, 09:27:23 PM --- Tomosa  ali opet da je pouzdan kad treba da zapali.

--- End quote ---
sve šta ti tražiš to ti nije Tomos.Traži nekog polovnu dvotaktnu yamahu,tohatso,mercury itd u biti sve šta nije rusko,kinesko i tomos dvotaktno je dobro od 2,5-5 ks.napravi genaralnu i imaš pouzdan motor.
gumenjak od 3 metra ti je prevelik za tvoju jedrilicu to ti ne stane na palubu 2,5 do max 2,7 m

Damir s:
Mislio sam gumenjak max 3 metra ali bze plastinog dna stane na palubu ispred i mali motor 4-5 kS ne mislim skijati sa njime ali da je pouzdan. Sa Tomosom nikada nisam imao problema samo sipas gorivo i vozi ako malo buci znaci da vozi. Kinensko, Rusko ne dolazi u obzir. Kupio sam davno jedan generator od 2Kw za jedan posao jer nije bilo struje, radio je kao urica , zavrsio sam posao i nakon 4 godine htio upaliti za rad u jednoj garazi isto bez struje. Ventil od goriva kada sam ga htio otvoriti samo se je raspao i gorivo je pocelo teci okolo, da mi se to dogodi na barci ode sve k vragu. Zato kazem za tehniku na barci kinez ne dolazi u obzir i da je badava.

dmeter:

--- Quote from: Damir s on October 24, 2015, 10:30:26 PM ---Sa Tomosom nikada nisam imao problema samo sipas gorivo i vozi ako malo buci znaci da vozi.

--- End quote ---
E onda ti nisi puno vozija Tomos.
Ja ti imam 1 iz 1960-1970 tih.,jedan iz 1970,jedan 1980 tih. ukralo mi je 3 komada mješanih godišta 1980-1990.a jednog sam bacija u more između supetra i krilo jesenica i vratija se na vesla do splita.

kad imaš tomos uvijek nosiš sa sobom 5-10 svjećica,glavu motora,štiftova barem 5-6 komada,kablove,konopa jedno 20 metara za paljenje i kompletan alat. :icon_biggrin:

aali i ja ću popraviti jedan tomos generalno i čekati da mi naleti neka dvotaktna yamaha,mercury,tohatsu iz 2000 godina.i nju reperirati.

Mala od portala:

--- Quote from: dmeter on October 25, 2015, 01:05:01 PM ---
.....a jednog sam bacija u more između supetra i krilo jesenica.....


--- End quote ---

 :sad1:  Ulje u motoru   :hmh:, ostaci goriva   :hmh:,  plastika   :hmh:,...

Jel baš moralo u more...?   :icon_scratch:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version