Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

vanbrodski motor u kokpitu

<< < (15/16) > >>

estan:
Razmišljao sam o tome, ali nisam isprobao, jer mi se Tomos bio pokvario, a Mercuri koji sam stavio isto u zdenac je previše dimio i bučio pa sam ga odmah izbacio na krmu. Nešto kasnije kupio sam novi Tohatsu i taj je završio na krmi te zdenac višed nisam koristio, osim par puta za probu da vidim kako će te Toha ponašati u njemu. Mislim da bi to oblaganje trebalo pomoći, smao treba naći pravi komad gume, tako da se sasvim lijepo obuče ležište, a da nije premekan i iskida se kad pritegneš vijke. Valjalo bi probati, bar ja tako mislim.

Damir s:
Probaj gumu zaljepiti pa onda sperplocu po gumi (sendvic) isto je sa izolacijom za postor motora Dodje spuzva nesto slicno linoleumu i opet spuzva a neki proizvodjaci umjesto linoleuma u sendvic stavljaju tanku olovnu plocu

neptun:
Kod mene je drvena daska na kojoj je motor,a ja sam na nju zalepio onu gumiranu plutu,pa na to motor.verovatno smanjuje prenos buke i vibracija.
Plovio sam ovih dana i definitivno je izolacija uspela.sad ne mogu ni minut da plovim sa podignutim poklopcem.

estan:
 :occasion14: :hello2: Drago mi je da je uspjelo. Uložio si truda i vremena, ali isplatilo se.
neptun:
Estane,kako ti sluzi taj 2 t tohatsu i dal je tisi od ove yamahe koju ja imam i kako li je sa potrosnjom u odnosu na yamahu? jos uvek ima nov da se kupi.
Evo sad sam se vratio sa lefkade,nisam vukao jedrilicu,vec samo gumenjak i malu hondu da se vozim po okolini.honda mi je pravila probleme stalno,karburator se stalno zacepi i preliva.javlja se kao neka voda u njemu,a ne znam odakle bi mogla da dospe.
A gledao sam kako se svi redom muce sa pomocnim camcima sa jedrilica,svi imaju nove 4 t motore,inace tamo je prosto neverovatna guzva na vodi.to je nezamislivo cak i na jadranu u avgustu.
Mislim se sad dal uopste da prelazim na 4t motor.znam da je taj sa dva cilindra pouzdaniji, ali ne znam koliko.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version