Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

vanbrodski motor u kokpitu

<< < (2/16) > >>

spich:

--- Quote from: estan on July 09, 2013, 12:57:46 PM ---Dođu ispušni plinovi i do nosa posade, pogotvo kad se stoji ili vozi krmom, a defitnitivno utječu na rad motora. U zdencu motor dosta dobro radi dok je nov i ima apsolutno dobro izgaranje. Kad je malo stariji, iako još sasvim dobar za pogon na krmenom nosaču, u zdencu se jako guši i nepravilno radi. Također, motor se u zdenac i iz zdenca ne vadi uvijek baš jako lako (ako je malo veći) pa tada kupi travu i školjke odnosno traži povećano održavanje što košta (također često se mijenjanju cink protektori, dok na patentnom nosaču kojim se motor spušta u more samo kad ej u pogonu, ti cinkovi kad je riječ o jedrilici mogu potrajati puno godina).
Ja imam zdenac na jedrilici ali ga ne koristim (osom možda zlu ne trebalo u nekoj iznimnom situaciji, npr. puno mrtvog mora bez vjetra). Kad je bonaca, dobro je motoru i na nosaču (i udobnije za posadu jer je manja buka i nema smrada od ispušnih plinova), a kad puše koristim jedra. Što se manevra tiče, timun bolje sluša kada je propela pente ispred njega nego kada je iza. S druge strane, penta na nosaču se može okretati skupa s timunom pa dobijemo manevarske osobine bolje nego s najboljim thrusterom, samo što to traži malo više vještine skipera.

--- End quote ---

hvala na informaciji.

sjetih se melgesa 32, on ima neki patentirani sistem
http://www.socasailboats.com/CRO_System/body_cro_system.html

Strici:
Ma radi se o gumenoj manđeti, koju saildrivi imaju, i moraju imati. Vanbrodski u škafu je nema, možda kakvu razrezanu gumu, pored koje prolaze ispušni plonovi. To dal če motor povuči malo od ispušnih uopče za rad motora nije bitno. Tih ispušnih plinova dođe u kokpit vrlo malo, pa su jako razređeni. Sveisto to nije zdravo; motoru je pak sasvim svejedno :laughing7:
No sve se dadne sa malo truda lako urediti. Zato jedriličari imaju glavu i nešto u glavi; time nisam mislio na zube :laughing7:
Tako je vanbrodski u škafu jedno vrlo dobro rješenje, bolje i sigurnije nego vanbrodski na krmi; osim ako...

pija mali:
Veoma interesantno i odlična rješenja.ali evo baš me interesira dali postoji neko pouzdano rješenje brtvenja pomoću kakve gumene manžete. da bude apsolutno nepropusno :dontknow: apeliram na gosp. stricija da malo promozga ili iz bogate arhive izvuče nešto. radi se o motoruyamaha 9.9.   na položaju gdje bi eventualno došao škaf brod ima 40 cm gaza tako mislim da je to malo previšemora unutar škafa :dontknow: propela bi bila oko metar ispred kormila. ovo je za mene malo hebena mozgalica jermi fali iskustva, :BangHead:

Strici:
Pija pustimo gospodu da se gospodaju, a šta se tiče mozganja mi se upravo sada i neda, ali je manđeta jednostavno karakteristika saildriv pogona (ili bi se to naški možda moglo reči "90to kutni pogon"?) i oni je moraju imati, s time da se takva "peta", propela  ili kako hočeš nazvati ne može vaditi odnosno uvlačiti da se spriječi otpor kod jedrenja. Kod AB u škafu, ako je pravilno napravljeno se motor kod jedrenja diže i peta sa propelerom ne koči kod jedrenja. Kod motoranja sa AB u škafu se ne kormilari sa AB, nego kormilom, a opet kažem ako se je napravilo kako treba, onda su i kuplung komande, te gas, daljinske i motor može čitavo vrijeme biti poklopljen poklopcem koji dihta, pa nema smrdljivih opasnih plinova, a zrak mu dovede i smrad odvede pametno ugrađen ventilacijski sistem. :icon_scratch:

estan:
Moram reći da motor koji je stariji i ima malo slabije prstene jako se guši u zdencu, ako je zdenac u prenjem dijelu kokpita, a puno smrdi i posadi. U potpuno poklopljenom zdencu vjerojatno ne bi nikako radio. Dobar motor, bio dvotaktni ili četverotaktni radi u zdencu bez problema i može ga se i poklopiti kako je Štrici opisao. Efekat na pogon je kao i kod saildrivea na udutrašnjem motoru. Ovo sve znam iz čiste prakse jer sam isprobao različite motore u zdencu moje jedrilice. Osobno, na kraju sam se odlučio držati motor vani na nosaču iz razloga koje sam ranije opisao (manje buke i vibracija, niži troškovi održavanja motora, ne treba mi motor s daljinskim komandama što olakšava njegovo skidanje i servis).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version