Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

vanbrodski motor u kokpitu

<< < (3/16) > >>

spich:
najluđa kombinacija je podizni saildrive sa unutrašnjim motorem na RC44. I naravno ščurina prošlogodišnja izvedba, vidio sam da je nešto mijenjao par dana prije fiumanke, nekako mi izgleda da je odustao, nisam uspio vidjeti ispod kutije i fena koji je puhao topli zrak unutra. Čovjek je stvarno legenda.

Andraz:
Rješenje nije jednostvno ako želiš imati sistem koji radi za motore od 4-10 konja, koji ne ubije posadu kad radi s njim koji ne treba komande...
Na 27tici smo počeli s par drvenih mock-upa pa prototipom i tek onda s serijskim rješenjem. Kot jedrilice od 8m sve ide na mm pa ne može drugčije.
Ako stvar ne radi odlično onda je puno bolja varijanta na krmi.

vivakompa1:
...i ja planiram na jesen nešto poduzeti po pitanju motora na krmenom zrcalu, jer mi je prečesto van vode, a to mu je najveća smrt...pa sam mislio u krmeni zdenac uvaliti motor, pa sad čitam pro i kontra...hm, svi nekako imate pravo...budući da sam mislio na jesen izgraditi i krmeni spojler jer mi se krma definitivno previše ukopava u more (doma imam iskustva sa traktorom i oranjem pa mi je malo bez veze orati dok jedrim-nekako teško za povezati ta dva sporta), mislio sam na novoizgrađenom spojleru napraviti rupu pa da mi motor ipak ostane tu gdje je, na krmenom zrcalu...ako bi prolazio kroz spojler u more mogao bih ga kao prvo i niže spustiti pa ne bi toliko izranjao po mareti, a kao drugo, spojler bi ga štitio i od zalijevanja mora eventualnog...tako mi se čini da ne bi morao trpati motor u krmene spremnike koji su mi veliki i super su za svašta, a opet bih ga dublje uronio i bolje zaštitio...plus sve dobre strane spojlera krmenog ali to nije tema...što ne znači da sada ne idem vidjeti ima li što o tome napisano, pa ako slučajno nema, evo dobre nove teme...

estan:
Motor, stariji Mercury 8 ks 2t, koji nije htio normalno raditi u zdencu moje jedrilice, koji se nalazi na prednjem dijelu kokpita i poklopljen je rešetkastim pokopcem, sasvim je normalno radio u zdencu na krmenom spojelru Rivetta. Tako je novi vlasnik bio sretan s tim motorom u zdencu, a meni je bio dobar samo vani na krmi. Stvar je u tome da je tu motor na više zraka i da ispušni plinovi idu odmah iza broda. S druge strane, motor je i dalje stalno uronjen u more, pogotovo što se radilo o motoru s daljinskim komandama koji nije tako praktično stalno skidati i stavljati. Na krmenom nosaču, ja sam ga bez problema podizao iznad mora.

spich:
zar ispušni plinovi neidu kroz vodu ?
nisam vidio motor koji ima drugi princip. možda dok barka stoji, balončići izlaze u zdenac.
ali se brdo nečistoća i plinova veže za more.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version