...i ja planiram na jesen nešto poduzeti po pitanju motora na krmenom zrcalu, jer mi je prečesto van vode, a to mu je najveća smrt...pa sam mislio u krmeni zdenac uvaliti motor, pa sad čitam pro i kontra...hm, svi nekako imate pravo...budući da sam mislio na jesen izgraditi i krmeni spojler jer mi se krma definitivno previše ukopava u more (doma imam iskustva sa traktorom i oranjem pa mi je malo bez veze orati dok jedrim-nekako teško za povezati ta dva sporta), mislio sam na novoizgrađenom spojleru napraviti rupu pa da mi motor ipak ostane tu gdje je, na krmenom zrcalu...ako bi prolazio kroz spojler u more mogao bih ga kao prvo i niže spustiti pa ne bi toliko izranjao po mareti, a kao drugo, spojler bi ga štitio i od zalijevanja mora eventualnog...tako mi se čini da ne bi morao trpati motor u krmene spremnike koji su mi veliki i super su za svašta, a opet bih ga dublje uronio i bolje zaštitio...plus sve dobre strane spojlera krmenog ali to nije tema...što ne znači da sada ne idem vidjeti ima li što o tome napisano, pa ako slučajno nema, evo dobre nove teme...