Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

vanbrodski motor u kokpitu

(1/16) > >>

pija mali:
Evo molim za savjet oko jedne dileme .Vidio sam na nekoliko jedrilica vanbrodske motore ugrađene u kokpit u tzv. bazene .Inreresira me ponašanje jedrilice kod takvih pogona . koliko može bit udaljena propela od kormila i kako to utječe na poriv odnosno upravljivost broda. znam da to jako usporava brod kod jedrenja ali ipak me zanima mogućnost takvog poriva.  :dontknow:

spich:
ista stvar kao kod saildrive pogona. prednost je što svi imaju mogućnost podizanja i spremanja motora. Mislim da tako ima Elan 210, Seascape 27, Farr 25 ima malo prema krmi... Definitivno zgodno kod vožnje po valu, propela ne bježi van mora.


farr 25


elan 210


seascape 27
http://hajohirdeto.hu/hirdetes_kepek/110_157.jpg

saphire 27
http://www.saphireboats.com/gallery-details

Strici:
Svakako je daleko bolje nego na na krmenom nosaču. Nedostatak je što zauzima mjesto u kokpitu, a još je veči nedostatak jer ispušni plinovi truju one u kokpitu. Naime to je navodno dosta komplicirani problem, i kad bi to bilo riješeno onda bi bio odličan način pogona. :icon_scratch:

spich:
Miskim da nije problem ispusni, jer je skaca i samo na gore mogu ici plinovi. Mislim da je problem da su ti plinovi teski pa se zadrzavaju u toj skaci, pa motor nema dovoljno kisika da radi idealno.

estan:
Dođu ispušni plinovi i do nosa posade, pogotvo kad se stoji ili vozi krmom, a defitnitivno utječu na rad motora. U zdencu motor dosta dobro radi dok je nov i ima apsolutno dobro izgaranje. Kad je malo stariji, iako još sasvim dobar za pogon na krmenom nosaču, u zdencu se jako guši i nepravilno radi. Također, motor se u zdenac i iz zdenca ne vadi uvijek baš jako lako (ako je malo veći) pa tada kupi travu i školjke odnosno traži povećano održavanje što košta (također često se mijenjanju cink protektori, dok na patentnom nosaču kojim se motor spušta u more samo kad ej u pogonu, ti cinkovi kad je riječ o jedrilici mogu potrajati puno godina).
Ja imam zdenac na jedrilici ali ga ne koristim (osom možda zlu ne trebalo u nekoj iznimnom situaciji, npr. puno mrtvog mora bez vjetra). Kad je bonaca, dobro je motoru i na nosaču (i udobnije za posadu jer je manja buka i nema smrada od ispušnih plinova), a kad puše koristim jedra. Što se manevra tiče, timun bolje sluša kada je propela pente ispred njega nego kada je iza. S druge strane, penta na nosaču se može okretati skupa s timunom pa dobijemo manevarske osobine bolje nego s najboljim thrusterom, samo što to traži malo više vještine skipera.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version