Vidim da nitko ne spominje motor koji košta cca 10000/9= 1111 kn/KS. Na našem tržistu postoji preko 20 godina, razvija 9KS, ima direktno hlađenje, rezervnih dijelova i servis na svakom koraku i radi kao sat. Najslabija točka mu je Johnsonova rashladna pumpa (1000 kn) koja je pogonjena remenom. Kada bi se to sredilo, a radim na tome (v.temu: rashladne pumpe pogonjene remenom) dobili bi najefektniji motor (to je produkt stupnja raspoloživosti, pouzdanosti i pogodnosti održavanja). Prodaje se u Pevecu, marka DMB (diesel motori Beograd), servis Lombardini motokultivatori. Ja ga redovno koristim već nekih 20 godina, broj sati rada neznam ali znam da sam do sada ukupno potrošio cca 2000 l nafte (9KS). Serviser ga nikada nije vidio, ja ga svake jeseni operem i ispraznim ulje. Svake druge godine očistim kamenac 10% HCl (varikina.. 5 do kn/l koja služi za WC) i to je uglavno sve. Kada dođe vrijeme za generalku ja ću lijepo kupiti novi za 10000 kn i u nekoliko sati zamjeniti. Ako mi zataji negdje daleko od kuće, kupiti ću tamo novi kao što sam učinio s Tomosom.