Brodska oprema i sustavi > Brodski dizajn i samogradnja

Radionica ili prostor...

(1/3) > >>

nomad:
Planiram početi gradnju manje jedrilice u koju stanu 2 odrasle osobe odnosno 1 odrasla osoba i 2-3 klinca - dijelom kao pokušaj buđenja interesa kod djece, kao glavni izgovor - i uglavnom za svoj gušt.
Pošto znam neke osnovne stvari (što je blanja, kako treba držati pilu, eventualno bih se snašao sa odvijačem), a uz malo sreće neću se ulijepiti previše epoxijem,  zasad se ne bojim početka rada.
Ali da bih bilo što počeo raditi potreban mi je prostor u kojem mogu smjestiti alate, materijal, eventualno raditi - vjerujem da su svi puno sretniji ako su i materijal i alat i meštri barem suhi, ako ne i na toplom.
Gdje Vi radite? pod nadstrešnicama, u garažama, radionicama? kako su opremljene? koliki prostor je potreban za recimo (krajnja ambicija) 6-6.5 m jedrilicu?

Pozdrav,
N.

stanko:
Ja momentalno u garazi-podrumu-kotlovnici (7,5x5,5) ljepim, brusim i pituram kayak od spere te brusim staru Zetu.

A evo sto kaze jedan od iskusnijih majstora:
http://www.walterturnsek.t-com.hr/drvogradnja_epoksidima.html

Quarnery:
Blago vama dečkovi kad razmišljate o radionicama! Meni preostaje samo  nebo iznad nas!
Od ove kišurine ću iz kože iskočit. Počeo sam patit od klaustrofobije ch4!

nomad:
Moram, ono što su graditelji planirali za garažu preuredilo se u kvazi radnu sobu & skladište & svaštaru, više nemam gdje normalno ni blanjat ni šmirglat, a treba i opiturat stolariju po kući, opalit prozore... na terasi iza kuće, ali ne mogu ostavit bez nadzora... a to znači samo jedno. Obnovit graditeljska znanja, betoniranje itd... krasno.
Koliko već pada? 2 tjedna? 3?

Quarnery:
Ma pada cijelu godinuuuuuu!!
nabavi sam drugi stator za alternator i sad bi to trebalo montirati! pada kiša, barka je puna vode, trba ju isprazniti, treba barkom otići na brod. Ma kvragu i kiša.
Jeli netko od vas s Krka ili bliže okolice pa da uz  piće poćakulamo i psujemo zajedno ovo odvratno vrijeme?!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version