Brodska oprema i sustavi > Stabilitet

optimalni nagib jedrilice?

<< < (2/7) > >>

ogi01:
Da, tako je kao što ste napisali. Formulu molim.
sa poštovanjem, Vaš vjerni obožavatelj.

matoi:
A zašto ti treba takva formula zapravo?

traktor:
stibra, u komentaru koristis dosta pjesnicke slobode, ima naime dosta dubioza. Inace ti  argumenti imaju metacentarsku "tezinu"( s kojom jasno ne treba pretjeravati ). Salim se ,sto vidis i sam. Ovo s jedrenjem po bonaci mi se cini vise mit nego istina ali regatasi to prodaju( znam iz iskustva, kolega  Mitja me je pozvao u posadu jer je za regatu bila prognoza +/- bonaca pa sam mu trebao za uteg , i sve to vrlo ozbiljnog lica. A to sto se kod nagiba od 15 stupnjeva smanji povrsina jedara i kormila(efikasnost?!?) za 16,6666....posto? ;)
Mislim da tvrdnja da nagnuta jedrilica brze jedri je vise stvar psihologije nego fizike.  ;D

jazavac:
kod jako slabog i vjetra u tragovima kod ravne jedrilice jedra samo vise i tresu, a ako ju nagneš, vlastita težina jedra mu daje oblik preko kojeg i minimalno strujanje daje kakvu - takvu aerodinamičku silu i poriv brodu.

Neki su pak brodovi dizajnirani sa namjerom da kod nagiba od recimo 20-30 stupnjeva bude dulja dinamička vodena linija od statičke, što mu konačno omogućuje i veću maksimalnu brzinu trupa (uglavnom brodovi izdužene prove i krme, poput J klase http://www.oossanen.nl/images/gallery/06172-02.jpg ili jahti građenih prvih desetljeća 20. st.) naravno ako ima dovoljno vjetra. Kod slabijeg, manji nagib znači i manju oplakivanu površinu, pa je opet relativno brz, jer ionako nema dovoljno vjetra da krene maksimalnom brzinom trupa. Tu je rijač o starim, teškim deplasmanskim brodovima.

traktor:
jazo, fakat, ovo sto si napisao  stoji . U svakom slucaju nagnuta jedrilica izgleda dva put ljepse od uspravne, osim kad glisira. Onda su podjednako lijepe.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version