dmeter
Stvarno imas srecu?
Kakva je tu srića.Još me ovi ispilali tribam tack(letat) ja im nikako objasnit ako letamo prić čemo 80-100 nm a naprid niti 10-15 nm.Jedno je regata kad svi letaju pa nije bitno.
Mi udaljeni od Murtera 6,9 nm i ako letamo doć čemo za 1 sata jedrenja bliže kopnu ali čemo biti udaljeni od jezera 11-12 nm.A na jedra nisam imao muda uplovit Murter,Tisno,Pirovac. Tribunj - Vodice mi je lučki kapetan rekao jesam li lud (ufino) On mi je predložija da uplovim Tisno rave party da sam sam bija tu bi se i usidrija,ali ja sam procjenio da mogu uplovit u ACI marinu jezera i uplovija sam. Ipak znaći šta sam ućija na trabakulima na jedra. Ali to je strašno riskantno šta sam ja napravio,pogotovo šta mi se nije dalo vaditi rezervno sidro za brzo zaustavljanje,bilo me straj da mi đelkot ne ogrebe pa da to moram ponovno polirat. E da jedini incident je kad sam trćao na provu sam opizdija nožnim prstom od ogradu.Ali sad ne virujem propeli i volvu.Kupija sam i onaj osigurać ali mora bi skinuti propelu ponovno istokariti inox prsten 2 mm kupiti novu vidu osigurać 180 kn.ali tad ako se zapletem u konope ode saildrive. E da bow traster je servisiran u Klisu i sad radi na full snazi 4200W to sad čupa. Sidepower za popravak tražija 4500 kn + PDV a meštar u klisu istokarija kolektor i ugradija od končara novi 800 kn. i sad imam veču snagu.
Uglavnom dodano 280 nm u moju plovidbu od toga 108 litara dizela potrošeno.