Novo sranje mi se desilo.Otpala mi propela kraj gospa od tarce kornati vanjska strana. Plovili na bonaci uz same klisure kad je kraj nas proglisirala mega yahturina 30-40 metara.Okrenija sam jedrilicu prema italiji da dočekam 3-4 metra valove od seronje.i tada sam u nešto pod morem udarija na 100 metara dubine po priči mehaničara to je tribalo biti samim krajem propele i ona se odvila kao što je projektirana i ode na 100 metara dubine.Digao brzo jedra i s 0,5 nm se odmakao od klisure prema otvorenom,projedrija na bonaci kroz kornate i put Murtera 2-3-4,5 knots(Jezera) Kad smo došli bluzu murtera zapuvao je solidan sjevero zapadnjak 9,5 knots jedrenja. Uplovija pod jedrima u Marinu i pristao jedva uz mul po sad već jakoj buri 15+ čvorova.Ne bi to nikome preporučija jer je veoma stresno.Otok Ljutac sam morao 2x otploviti da uhvatim pravi pravac uplovljavanja u marinu. u jednom momentu sam jedrija 11,8 knots,ali sam tada skratija jedra jer je previše.a i na brodu je bija jedan starac 74 godine ja i cura neiskusna u jedrenju.Kažu u Marini da se ne sičaju da je neko uplovija na vez pod jedrima.Ne bi ni ja to želija nikada više ponovit.