Slane tehnike > Mornarske tehnike

Mornarska spretnost

(1/7) > >>

Strici:

Volim vidjeti kako se brodski piloti iskrcavaju i ukrcavaju sa „pilotina“ na i s brodova, a jer sam nekad i sam bio u sličnim situacijama i znam koliko ta „mornarska tehnika“, a ja ću kazati spretnost, može biti i opasna, ali za mene i adrenalinski uzbudljiva, pa nastavljam po toj temi, ali ovdje u „Mornarskim tehnikama“ i čudim se kako sam slike s  „pilotinskim“ motivima stavljao u „posebna brodogradnja“, a ne ovdje gdje je primjerenije.
Evo jednog pilota s posebnom tehnikom iskrcavanja s broda:Strici:
Svi mornari vole jesti kumpire, ali nitko ih ne voli guliti :notworthy:.
"Smutovi", ili negdje kažu "smutje" su mladi pizdeki koji su se tek ukrcali na brodove (to nekad, kako je danas nitko i ne zna, ili zna pa nam neče reći :icon_scratch:) i prvo i osnovno je satima guliti kumpire :sad10:.
Koji put bi "noštromo" vukao "smutjeove" za uha i vikao da predebelo režu kožicu, a "kogo" bi galamio da okice u kumpiru bolje iskopaju :laughing7:.
Ja i dan danas ne poznam nikoga ko bolje guli kumpire od mene :angel9:.


Strici:
Ovi videi pokazuju sigurno postavljanje jakovljica (ljestava) i detaljno opisuje sigurnosne propise koje je potrebno provesti prije korištenja.


Strici:
Ovaj kod takvog stanja mora i netreba biti baš spretan:

   :icon_joker:

Strici:
Nije baš mornarska spretnost, ali spretnost je svakako:

https://nypost.com/2022/11/29/stowaways-found-on-ships-rudder-on-trip-to-canary-islands/
Tri slijepa putnika uhvaćena su kako sjede na kormilu naftnog tankera nakon što su preplovili i preživjeli 11 dnevno putovanje od Nigerije do Kanarskih otoka.

Španjolska obalna straža objavila je dramatičnu fotografiju  te trojice muškaraca koji nesigurno smješteni sjede na vrhu kormila tankera "Alithini II" malteške zastave kada je u ponedjeljak 21.11.2022g doplovio u Las Palmas na Gran Canariji.
Gospoja Txema Santana, savjetnica za migracije u lokalnoj vladi, je rekla: "Nisu prvi, a neće biti posljednji. Slijepi putnici nemaju uvijek istu sreću."
Također ove godine, četvorica muškaraca pronađena su na kormilu norveškog tankera Champion Pula, koji je također plovio iz Nigerije u Las Palmas, izvijestio je BBC pozivajući se na izvješća da su se skrivali u prostoriji iza kormila tijekom njegovih 10 dana na moru.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version