Slane tehnike > Ponašanje na moru

Nasukavanje Kraljice mora

(1/1)

Maestral:
U 08.25 sati prilikom isplovljavanja, nakon remonta u Brodogradilištu Punat na otoku Krku, nasukao se školski brod 'Kraljica mora', priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Brod se nasukao prednjim dijelom trupa na pjeskovito morsko dno na samom izlazu iz plovnog kanala Puntarske drage. Nadolaskom plime u popodnevnim satima, brod 'Kraljica mora' odsukao se vlastitim pogonom.

Mali od portala:
kako i prenosimo na https://nautica-portal.com/nautica-portal-com/kratke-vijesti/2470-nasukavanje-skolskog-broda-kraljica-mora, radi se o školskom brodu tipa “loger”, motorni jedrenjak s dva jarbola, duljine 35 metra, širine 8,55 m, gaza 2,65 m. Može ukrcati 28 učenika/ studenata, 4 nastavnika i 7 članova posade. Ima težinu 298 bruto tona i brzinu od 6, odnosno 11 čvorova, ovisno o tome plovi li na jedra ili s motorom. Izgrađen je u ožujku 2010., a stajao je 35 milijuna kuna.

pelig:
Da je isplovljavao na jedra, to bi bilo razumljivo i prihvatljivo. Ovako , to je samo još jedan tužan detalj u siromašnoj povijesti tog broda.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version