Author Topic: NESREĆE, NEZGODE I INCIDENTI NA MORU  (Read 35388 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline traktor

• Admiral
Re: NESREĆE, NEZGODE I INCIDENTI NA MORU
« Reply #20 on: April 06, 2020, 11:39:25 AM »
Sveznadare, što nam nisi ostavija link?. Namaju se svi vremana zaebavati po internetu. :thumbsup:

Offline Maestral

• Noštromo
« Reply #21 on: April 06, 2020, 12:20:32 PM »
Evo njihove komunikacije:

Offline Maestral

• Noštromo
« Reply #22 on: April 06, 2020, 12:22:48 PM »

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #23 on: April 06, 2020, 01:53:18 PM »
Pero čemu radiš tako? Pa što je to od tebe nastalo? Pa ti si bio jedan svima radoprihvačen član foruma, koji da ne bi morao u prepirku i biti upravo ovakav kakav si danas u kontaktu s drugima (na ribolovnom forumu) potražio novi forum, to ovaj i meni koji sam tamo imao sličnih problema ovdje predložio.
Dal je to što se ljudi starenjem mijenjaju (psihički, postaju svađalački, zajedljivi), skrenu jer se ne liječe, ili previše piju? dal se drogiraju?, iskaljuju frustracije ipa samo odmažu gdje god stignu.
Pa zašto si takav? Ili si već toliko „zabrazdio“ da sam i ne možeš shvatiti kakav si i kako te okolina smatra?
Pitanje je samo kad češ i Damira otpuhati“ jer vidim da ste dobri kumpari; ali dokada?
Na kraju krajeva ti odmažeš ne samo ovdje na forumu ti odmažeš i sebi, ali sigurno i svojima.
Kad tad će to postati vidljivo, ako to već i nije.
A problem je izgleda da ti to sam ne možeš (više?) skapirati i sam se „skalati“, doći u normalu, a tebi dodirna okolina se neće miješati.
Eto ja ovako virtualno probam  ispravljati „krivu Drinu“ i nadam se da ipak nije prekasno.
Pero je prije bio jedan vrlo drag i radoprihvačen član, to mislim ovdje, Odlučio sam se napisati i jer je obrisao jedan ne uvredljiv tekst, ali zajedljiv.
« Last Edit: April 06, 2020, 01:58:57 PM by Strici »
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #24 on: April 06, 2020, 02:46:01 PM »

Tko je kriv to će odlučivati onaj nadležni sud u Londonu :icon_scratch:, a koji još nikada nije odlučio da je samo jedan sudionik nesreće kriv, a mi pak ovdje dajemo svoja mišljenja.
Ja nisam ni gledao skicu, pogledao sam gdje se to uopće desilo. Pa malo preočito i novine zemalja iz južne Amerike, i uglavnom se prepisuje jedni od drugih. :icon_scratch:
I ovo što Traktor tvrdi (pogledavši skicu) drži vodu :icon_scratch:.
Samo sud sudi kako moćnici hoće, (nemojmo zaboraviti Haški sud i njihovu „podjelu“ krivice, a nadam se da će i taj Londonski sud (zaboravih kako se točno zove) prosuditi pravično, ali svejedno on nikad nije osudio samo jednog.
Meni je žao tako lijepog broda. Ma ne toliko lijepog, ali vrlo solidno napravljenog. :sad10:
Pogledajte taj interijer i sam brod (ipak je to vojni brod Pelige):

napravljen u Kadizu

“Por favor dê-me um momento, estamos em pânico aqui. Estou apenas a acordar o meu capitão, não queremos nenhum problema“, respondem do “Resolute”.
"Molim vas, sačekajte trenutak, mi smo uspaničeni. Upravo  budim kapetana, mi ne želimo probleme ", odgovara" Resolute ".
To sam pročitao mislim u nekim Brazilijanskim novinama; evo ovdje:

https://diariodistrito.pt/marinha-venezuelana-divulga-video-sobre-colisao-com-cruzeiro-portugues/

Bit će tu još puno povuci potegni :icon_scratch:
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

pero

• Guest
« Reply #25 on: April 06, 2020, 04:20:02 PM »
He, he.....istina boli......... boli do neba.....
Boli budalu tebe  :thumbsup:
« Last Edit: April 14, 2020, 09:37:08 PM by pero »

Offline Groff

• Noštromo
« Reply #26 on: April 06, 2020, 11:45:26 PM »
He, he.....istina boli......... boli do neba.....

Offline pelig

• Barba
« Reply #27 on: April 07, 2020, 07:38:24 AM »
Meni je žao tako lijepog broda. Ma ne toliko lijepog, ali vrlo solidno napravljenog. :sad10:
Pogledajte taj interijer i sam brod (ipak je to vojni brod Pelige):

To nije vojni brod, već patrolni, nešto što se po hrvatskoj terminologiji zove VOO tj. vanobalni ophodni brod. I to je nešto što hrvatska planira slijedećih godina izgraditi jer joj je potrebno. Ono što možda zbunjuje je to što Venecuela, kao i Hrvatska i mnoge manje zemlje, ima obalnu stražu organiziranu kao podređenu ratnoj mornarici. Amerika i druge veće zemlje imaju obalnu stražu organiziranu kao samostalnu službu. To su dva različita koncepta, svaki sa svojim prednostima i nedostatcima. O tome je dosta pisao umirovljeni viceadmiral Kardum.
Drugo što te možda zbunjuje je naoružanje; Patrolni brodovi u svakoj mornarici imaju sekundarnu funkciju kao pričuva u slučaju rata. Upravo zato bivaju dobro naoružani ili bar pripremljeni za brzi prihvat dodatnog naoružanja koje ih pretvara u ratni brod. Na ovom venecuelanskom se to dobro vidi. U slučaju rata brzo bi ga prenamjenili u korvetu. Tako to rade pametne zemlje! Postoji i drugi pristup - hrvatski. Naš OOB Omiš nije dobio gotovo nikakovo naoružanje pa je potpuno beskoristan u slučaju rata. Kako VOO broda nemamo to smo sa topovnjače Vukovar morali poskidati svo raketno naoružanje i poslati je u Mediteran, da spašava migrante iz mora. Tako to rade glupe zemlje!

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #28 on: April 07, 2020, 10:52:11 AM »
Ma svejedno, ne idem u detalje, a znam da mnoge zemlje imaju tu obalnu stražu. Ja uopćeno: nije civilni pa kad je već naoružan topovima, onda je vojni, a milicijski baš i nemaju topove.
Jedino ne znam kakva je posada, ali je vjerojatno vojska, odnosno mornari mornarice.
Meni se sviđa brod, kao tehničko sredstvo, (izvanka nadgradnjom bi po meni malo drukčije) a općenito ja takve svrstavam (izgledom i naoružanjem) u mornaricu.
Možda i inercijom, jer patrolni brodovi spadaju u vrstu malih ratnih brodova.

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
« Reply #29 on: April 07, 2020, 12:17:13 PM »
Pero,
budući da sam i ja iz Pule, volio bih znati ime tog "majstora". Čisto da se ne zaletim.  :icon_thumright: