Slane tehnike > Mornarske tehnike

NESREĆE, NEZGODE I INCIDENTI NA MORU

<< < (36/37) > >>

Strici:
Jučer se u Jordanskoj luci Aqaba desila velika pomorska nesreća. Naime luka Aqaba je ukrcajna luka za kemikalije, umjetna gnojiva i slično.
Tako je prilikom krcanja jedan od dvadesetak ISO-cilindara, pao s dizalice u brod i eksplodirao s 25 tona te opasne kemikalije. Nagađa se, jer se nadležni nisu još izjasnili,  da je u tom ISO-cilindru bio klor ili neki spoj klora što tvrdi britanski Gvardijan (?)
Ali se zna da je brod Honkoške zastave, tramper: MV Forest 6Video prikazuje upravo trenutak kada je veliki cilindar pao s dizalice, prouzročivši silovitu eksploziju žutog plina, usmrtivši zasada  12 ljudi i ranivši preko 260.
pa probajte pogoditi zašto je cilindar pao

Strici:
Istog dana kada su se Rusi povukli sa Zmijskog škojića, to prije sedmicu dana, desantni brod D-106 Crnomorske flote (Projekt 1176 Akula), sličan onome u prethodnom tekstu, naletio je na minu, a u blizini razrušenog grada Mariupolja u sjevernom Azovskom moru i potonuo.
Poginula su tri mornara, a mina nije bila ukrajinska, nego ironije li od Rusa položena.


Strici:
Neki dan je negdje uz zapadnu obalu Italije pod tajanstvenim okolnostima potonula isto tako tajanstvena luksuzna 40 metarska jahta "Saga" nepoznatog vlasnika.

Ovdje još u punom sjaju
Tako je bilo do jučer o jahti, ali sam prokljuvio da joj je vlasnik Rus Gennady Ayvazyan  oligarh, trgovac visokokvalitetnim ugljenom, osnivač Krutradea, druge vodeče ruske kompanije za ugljen.
U svijetu se jahte oligarha zapljenjuju, a u Gibraltaru upravo sada licitiraju na dražbama.
Ova je kažem misteriozno potonula, pa kako imam bujnu maštu, možda i sabotirana potopljena ili pogođena malim torpedom možda i onakvim kakvog sam u "posebnoj brodogradnji" upravo opisivao  :laughing7:.

Filmske slike tonjenja
Ili potopljena zbog kriminalna koji se spominje u vezi te kompanije. U svakom slučaju uvjeren sam o tome će se još naknadno čuti.

Fotografske slike potonuča pri tegljenju
I Abramovič ima problema sa svojim jahtama. Eno dvije plove i nema im traga, jer su iskopčale onu "makinju" za davanje pozicije.
A kako se i od koga Rusima dešavaju diverzije, protivnici pak izmišljaju male podmornice, naoružane malim "torpedičima" tko zna što će sve dešavati.

Strici:

Ovaj istraživački brod, „Endurance 22“ je u Južnom polarnom moru 1915 godine potonuo na u dubinu od 3008 metara.
2019 godine je otkriven te nakon 104 godine izgleda nevjerojatno očuvan ovako:

 
Ime broda na krmi koje se na ovoj slici ne vidi, je potpuno jasno čitljivo.

pelig:
Zaista nevjerojatno očuvan. Tim više što je prije potonuća bio zdrobljen nanosima leda!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version