Rodijak mi ima sudar svojim brodicem

Autor zdravko dren, Kolovoz 16, 2011, 03:17:39 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

estan

Da, upravo je tako nekako. Kod velikog broja stradalih, ne gleda se samo veli?ina krivnje, ve? i težina poslijedica. Tako ova Horvatin?i?eva kazna djeluje sasvim ok. Bitno da je proglašen krivim i da se ne pravi daljnji cirkus od zakona i pravosu?a, iako ?e on još otezati odlazak u zatvor. Ostaje gorak okus od one osloba?aju?e presude, ali to se više ne da popraviti. Vrijeme koje je izgubljeno je izgubjeno i Horvatin?i?, koji se o?igledno iz nekih razloga pani?no boji zatvora, otezati ?e još koliko može, možda i umre u me?uvremenu.

Damir s

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Damir s

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

estan

Najbolje da Tomi dignu spomenik kao zaslužnom gra?aninu. :angryfire:

Damir s

pelig

Citat: pelig  u Listopad 22, 2015, 11:48:11 PRIJEPODNE
Je li Horvatin?i? višestruki ubojica mislim da nije potrebni komentirati; Ali ja ?u za referencu upisati imena dvaju vještaka koji tvrde da je on samo nevina žrtva:

Ratko Marinovi?stalni sudski vještak za promet:" ... Da nije bilo tog skretanja jedrilice, ne bi došlo ni do sudara..."

Ante Zaninovi?, vještak Brodarskog instituta: "..Do sudara je došlo jer je talijanska jedrilica prekasno skrenula udesno i presjekla pravac plovidbe Horvanti?i?evu gliseru..."

To su ljudi koji žive me?u nama, naši kolege koji ?e i ubudu?e po sudovima prezentirati svoju struku i moralni integritet!

Evo jedan zanimljivi ?lanak o Horvatin?i?evom vještaku Ratku Marinovi?u (https://morski.hr/2019/12/05/vjestak-kojeg-je-angazirao-horvatincic-napisao-knjigu-o-izbjegavanju-sudara-na-moru/)

naslov: Vještak kojeg je angažirao Horvatin?i?, napisao knjigu o izbjegavanju sudara na moru
podnaslov: Knjiga o izbjegavanju sudara napisana radi opravdavanja vješta?enja u korist Horvatin?i?a?

iz teksta: "...tvrdnje vještaka od kojih jedan sebi dozvoljava da u tijeku su?enja mijenja mišljenje jer je, kako je odgovorio sucu, postao pametniji."

estan

Mogao se i prije tako izvla?iti, a ne praviti onu tragikomediju i krivicu prebacivati na svoje žrtve. Mislim da bi tada cijela stvar prošla prili?no tiho i ne bi si pribavio sav onaj negativni publicitet. Moje mišljenje je da je arogancija, bahatost i umišljenost jednog bogataša, koji je to bogatsvo stekao ko zna kako, mnogo ja?a od njegovog zdravog razuma i elementarnog poštivanja drugih ljudskih bi?a. To što je presuda ipak izre?ena i postala pravomo?na ipak puno zna?i, a ho?e li on ikako iza rešetaka ili ne?e to je ipak manje važno.

Damir s