Jesmo li sigurni na moru?

Autor Mala od portala, Kolovoz 15, 2017, 06:16:47 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Strici

Ma daj kakva pašta, pusti to makaron?ijama s druge strane. Ja bio na sidru, frigao kanjce, a ono sli?no kao na slici protutnjio, ali ve?i. I danas imam fleke na nogama od ulja. :confused1:

Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

estan

Meni je, isto tako na sidru, u dobro zašti?eoj vali, letio pun lonac vrile juhe na pod, a noge sam zadnji ?as podigao na klupu na kojoj sam sjedio, ija?e bih morao plasti?nom kirurgu. Ludonja je ful gasom izletio s dna vale i sve uzvaljao kako ne bi nijedna nevera.

kompica

Ja predlazem sarmu ali onako malo guscu da prilikom kraceg valjanja ne stigne dobit amplitudu i samim time ostane u loncu. A jos je bolje ako je expres lonac pa je dobro zatvoren onda Miki moze kuhanje i po neveri. :laughing1:
Pesimist se žali na vjetar, optimist o?ekuje da ?e se promijeniti a realist prilago?ava jedra.Sir William Arthur Ward

Damir s

Imam ekspers lonac na LUCKYu ali jednostavno po navigaciji ne kuhamo. :hello2:
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

traktor

Bas sam jucer htjeo postati da je Vestas ovaj put umjesto atola vjerovatno 'pronasao' ribarski brod i to se obistinilo. Izgleda da nije problem samo u  nizozemskim navigatorima. Mozda bi trebalo brzinu na VOR ograniciti na 8 cvorova  :angel9:

Damir s

Dogadja se to da netko pogine ovako inace puno od vas ne moze si docarati kada imas ispred sebe mozda 500 ribara koji love ribu i imaju mreze u moru ne kao kod nas 2-3ribarska broda. Te ribare ne vidis niti na radaru jer su drvene i male barcice i jer su u mraku i ako cuju kakav veliki brod i vide navigacijska svjetla onda upale svjetlo ili upaljac pa  ih ti izbjegavaj ako mozes a vecina ima kakve lancune umjesto jedara. Ista stvar je ispred Mumbaja, prije Bombaj, Karaci, Madras, Colombo itd.Znam jako dobro kako se kapetani brodova osjecaju kada ulete sa brodom izmedju njih a u sljedecem portu ceka ih policija i advokati koji gledaju da usicare nesto od brodarske kompanije. Ovi sa Vestasom jednostavno nisu imali srecu prisunjali su se u miru i tisini velikom brzinom i to je to. Osiguranje ce platiti svu stetu.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

estan

Osta ?ovik bez broda. Od ?ega ?e sad živit?

Damir s