Author Topic: Rodijak mi ima sudar svojim brodicem  (Read 136089 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline estan

• Admiral
Re: Rodijak mi ima sudar svojim brodicem
« Reply #290 on: March 14, 2019, 04:05:34 PM »
Da, upravo je tako nekako. Kod velikog broja stradalih, ne gleda se samo veličina krivnje, već i težina poslijedica. Tako ova Horvatinčićeva kazna djeluje sasvim ok. Bitno da je proglašen krivim i da se ne pravi daljnji cirkus od zakona i pravosuđa, iako će on još otezati odlazak u zatvor. Ostaje gorak okus od one oslobađajuće presude, ali to se više ne da popraviti. Vrijeme koje je izgubljeno je izgubjeno i Horvatinčić, koji se očigledno iz nekih razloga panično boji zatvora, otezati će još koliko može, možda i umre u međuvremenu.

Offline Damir s

• Admiral
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Offline Damir s

• Admiral
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

Offline estan

• Admiral
« Reply #294 on: November 08, 2019, 07:37:32 PM »
Najbolje da Tomi dignu spomenik kao zaslužnom građaninu. :angryfire:

Offline Damir s

• Admiral

Offline pelig

• Barba
« Reply #296 on: December 05, 2019, 01:31:17 PM »
Je li Horvatinčič višestruki ubojica mislim da nije potrebni komentirati; Ali ja ću za referencu upisati imena dvaju vještaka koji tvrde da je on samo nevina žrtva:

Ratko Marinovićstalni sudski vještak za promet:" ... Da nije bilo tog skretanja jedrilice, ne bi došlo ni do sudara..."

Ante Zaninović, vještak Brodarskog instituta: "..Do sudara je došlo jer je talijanska jedrilica prekasno skrenula udesno i presjekla pravac plovidbe Horvantičićevu gliseru..."

To su ljudi koji žive među nama, naši kolege koji će i ubuduće po sudovima prezentirati svoju struku i moralni integritet!

Evo jedan zanimljivi članak o Horvatinčićevom vještaku Ratku Marinoviću (https://morski.hr/2019/12/05/vjestak-kojeg-je-angazirao-horvatincic-napisao-knjigu-o-izbjegavanju-sudara-na-moru/)

naslov: Vještak kojeg je angažirao Horvatinčić, napisao knjigu o izbjegavanju sudara na moru
podnaslov: Knjiga o izbjegavanju sudara napisana radi opravdavanja vještačenja u korist Horvatinčića?

iz teksta: "...tvrdnje vještaka od kojih jedan sebi dozvoljava da u tijeku suđenja mijenja mišljenje jer je, kako je odgovorio sucu, postao pametniji."

Offline estan

• Admiral
« Reply #298 on: December 09, 2019, 04:38:28 PM »
Mogao se i prije tako izvlačiti, a ne praviti onu tragikomediju i krivicu prebacivati na svoje žrtve. Mislim da bi tada cijela stvar prošla prilično tiho i ne bi si pribavio sav onaj negativni publicitet. Moje mišljenje je da je arogancija, bahatost i umišljenost jednog bogataša, koji je to bogatsvo stekao ko zna kako, mnogo jača od njegovog zdravog razuma i elementarnog poštivanja drugih ljudskih bića. To što je presuda ipak izrečena i postala pravomoćna ipak puno znači, a hoće li on ikako iza rešetaka ili neće to je ipak manje važno.

Offline Damir s

• Admiral