Situacija je losa. Ovaj ponedjeljak, 20h, Senjska vrata, 15cv burin, mozda malo vise ,ja pokusavam izorcati vrata prema Baski. Sam. Nalazim se na 70m od ulaska u uvalu Bracol i jedrim prema obali. Stize veliki Sunseeker od kojih 40-45 stopa. Ravno na mene, puna brzina. Puntarske registracije, komercijalne. Ja i dalje tvrdo drzim kurs prema obali, a on pod 90° prema vozi meni ravno. Tocno sam ga osjetio da bi rado prosao izmedju mene i kraja. Zadnjih 30-40m, ja vec razmisljam koji su mi izlazi za mene samog i usput razmisljam o Seascapeu kojeg ce mi kupiti ako prezivim. 30m od mene mijenja kurs i prolazi mi po krmi. Na kormilu neka zenska bleji i vozi dalje. Ja opsujem sto mi padne na pamet i orcam dalje. Nis od Seascapea. Par dana prije se po buri nije znao vezati u Baski...sramota.
Kad su motornjaci u pitanju ja se osjecam iznimno nesigurno. Nekulturni su i opasni i nije generaliziranje. U akvatoriju Baske i okolice u podljednjih 15dana nije bilo prisutstva "vlasti" a i da jesu nikakva korist.
Jetovi na sve strane, gliseri na sve strane, pedaline, elektricne, razno razne pedaline. Nitko ali nitko ne postuje niti jedan propis.