Jadranom uzduž i poprijeko > Tko je, što je ili odakle je fotografirano

0015 - Martinšćica, otok Cres

<< < (2/2)

vragec32:
 :O0:
E, ovo kako si "obradio" Martinščicu jako mi se sviđa ...   :icon_thumright:
tj. bilo bi zgodno kada bi svi, nakon što se pogodi traženo mjesto, to malo opisali i/ili dopunili s fotkama, tko ima.
Sumnjam da ljudi za sve imaju toliko fotki kao ti za M. ... ali recimo da nam to posluži kao dobar primjer/uzor, pa kome se da ...
još koja riječ-dvije, slika-dvije-tri ... :)

jazavac:
Tako je, Vragec. Ideja je, za neke lokacije, da tema uz zabavu posluži i kao mini-peljar.
Zaboravio sam dodati, u mjestu ima trgovina, par dobrih restorana, a kome se jede domaća janjetina mora se pješke popeti do sela iznad, Vidovići, u gostionu Mali raj, ali po prethodnoj najavi i dogovoru sa vlasnikom.
U širem akvatoriju (recimo, od Cresa do Osora i Galiole) treba se čuvati bure, koja ovdje zapuše iznenada, žestoko i bez upozorenja, čak i nakon lijepog vremena i bonace, čemu sam osobno više puta svjedočio i neugodno zna iznenaditi neiskusne nautičare osobito na manjim plovilima, a više puta se spašavalo djecu i turiste sa malim gumenjacima, luftićima, kvazikanuima i sl koje je bura otpuhala 'tek tako'.
Uz cijelu obalu ima lijepih šljunčanih  plaža, a nedaleko prema Cresu je i polupotopljena spilja Plava grota, ispod sela Lubenice, nešto što u tom akvatoriju nesmijete propustiti.

level gaga:

Offline level gaga

    Sekondo
    ****
    Posts: 554

Odg: 001 - Unije
« Reply #31 on: May 23, 2013, 05:47:55 pm »
Bilo bi dobro kad se obzdane imena prekrasnih uvala(jednog dana) kao što je 0008 i 0009 da nam nešto napišete o njima (od kojih su vjetrova zaštićene,dubinu na molu ili za sidrenje,pitka voda i još korisnih informacija).  :thumbsup:
Možda složimo Nautika portal - peljar !

Upravo to  :thumbsup: !

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version