Slane tehnike > Ponašanje na moru

Pozitivno iskustvo!

<< < (2/3) > >>

Baya:

--- Quote from: dag on August 18, 2010, 12:02:47 PM ---Da ne ispadne da samo kritiziramo:
Negdje između Ugljana i Dugog pocnem dizati jedra jer je nesto zapuhalo.
Paznju mi privuce veliki motornjak pod talijanskom zastavom koji je drasticno smanjio broj okretaja i skuzim da je zbog mog manevriranja smanjio brzinu iako je bio na cca 150m i mogao mi je bez problema proci po krmi.
--- End quote ---
Vjerojatno dovoljno veliki brod da ima profi kormilara koji zna, baš si srećković. :)
Mene je neki dan tip skoro potopio u Kornatskom kanalu između Tarca i Levrnake. Punom brzinom se zaletio među jedrilice koje su orcale u maestral i nas u krmu koji smo im davali prednost, motornjak duži od 15 metara (nešto ala Pershing) i digao val od dva metra, i uz sve to je kormilar virio van krova i fotografirao. Da nisam skrenuo u val sad bi skupljali doplutale stvari u uvali Tarac. Općenito je zadnjih dana slabo vjetra a skačemo po valovima kao da je konstantna nevera.  anim43

Damir s:
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zadar/clanak/id/539938/epilog-incidenta-koji-je-proglasen-39jednom-od-gorih-antireklama-za-hrvatski-turizam39-39htio-sam-spasiti-talijane-ali-su-me-prevarilinbspinace-nisam-agresivan-stvorili-su-mi-nervozu39

Strici:

Sjećam se tog videa. Možemo okretati kako god hoćemo, ali kako se je taj ponio jednostavno ne se može opravdati. Svi se trebaju skalati, a oni koji misle, rade i žive od turizma pogotovo. Ili u turizmu ne raditi. Ako se treba reagirati, onda svakako na drugi način. :icon_scratch:
Tko se ne može "podčiniti" nema što tražiti u turizmu, jer turistički radnici su u neku ruku "sluge", a mi smo se opredijelili to biti, mislim živjeti dobrim dijelom od turizma.


i najpoznatilji osobni sluga Dasmond

estan:
Zapravo sam puno puta doživio kulturno ponašanje skipera velikih motornjaka. Samo problem je, šta jedan divljak pokvari cijeli dojam, a kamo li kad ih je, pogotovo u srcu sezone malo i previše. Inače, dobro pamtim slučaj, kada je iz Viške vale isplovljavalo više od desetak velikih motornjaka, svi polako, pažljivo, pristojno, a jedan baja for gasom pored njih, brojnih jedrilica, kupača itd.

Damir s:
Kada ti otkaci pomicna kolomba!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version