Proglašeni dobitnici nagrada European Powerboat of the Year 2021

Autor Mali od portala, Siječanj 23, 2021, 03:44:09 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mali od portala

Dodijeljene su titule za European Powerboat of the Year 2021, po kategorijama to izgleda ovako:
"Up to 8m" -  Saxdor 200 Sport
"Up to 10m -  Beneteau Flyer 9
"Up to 14m" - Fjord 41 XL
"Up to 20m" - Absolute Navetta 64
"Displacement" - Turbocraft Silverfin

Više možete pro?itati na https://nautica-portal.com/nautica-portal-com/vijesti/2410-european-powerboat-of-the-year-2021

Eventum

Nisam ljubitelj motornjaka, prošlo me to odavno, no kada bih imao nov?eka, kojih nemam, a ne?u toliko ni imati, odabrao bih Boarncruiser Traveller 46!

https://www.youtube.com/watch?v=L3AXkJ-wCCY&feature=youtu.be&ab_channel=BoarnstreamYachting

Maestral

Kad bih imao "nov?eke" kupio bi neki polovni sli?an brod (no brend) sli?ne veli?ine a ostatkom novca plovio, plovio, plovio ... Sredozemnim morem. Ovako imam svoju jedrilicu, nemam vremena i jadna više ili manje ?eka vezana na moj ljetni godišnji, izme?u toga koja regata na brzinu i to je moja stvarnost.   :sad10:

bakula

Citat: Eventum  u Siječanj 27, 2021, 02:09:47 POSLIJEPODNE
Nisam ljubitelj motornjaka, prošlo me to odavno, no kada bih imao nov?eka, kojih nemam, a ne?u toliko ni imati, odabrao bih Boarncruiser Traveller 46!

https://www.youtube.com/watch?v=L3AXkJ-wCCY&feature=youtu.be&ab_channel=BoarnstreamYachting

Taj je dobar samo za Nizozemske kanale, staviti na toliki brod jedan motor od 175 konja moze samo neko ko je brodogradnju studiro u Sumadiji.
Nizozemci su poznati da prave dobre brodove za njihove kanale ali za otvoreno more su goli kuac.
Taj je brod trebo imat barem dva motora i to po minimum 350 konja inace ako se neko i usudi sa njim izaci u sjeverno more ili engleski kanal sa onim kurentom tamo u provu ici vise nase nego naprijed.

Fleming 55 ili Fleming 58, nista bolje momentalno na svijetu nema, sve drugo su manje vise samo kopije Fleminga.

Eventum

Citat: bakula  u Siječanj 27, 2021, 05:26:13 POSLIJEPODNE
Taj je dobar samo za Nizozemske kanale, staviti na toliki brod jedan motor od 175 konja moze samo neko ko je brodogradnju studiro u Sumadiji.
Nizozemci su poznati da prave dobre brodove za njihove kanale ali za otvoreno more su goli kuac.
Taj je brod trebo imat barem dva motora i to po minimum 350 konja inace ako se neko i usudi sa njim izaci u sjeverno more ili engleski kanal sa onim kurentom tamo u provu ici vise nase nego naprijed.

Potpuno si u pravu! Mada, tom okruženju zapravo i je prilago?en.

hidrotherapy

Mislim da malo brkate pojmove.
Ukoliko se radi o deplasmanskom trupu, onda je besmisleno stavljati ja?i motor jer on ne može izglisirati ni da mu staviš 1000 ks. Njegov trup nije projektiran da izglisira i to je cijela pri?a. Prejak motor ?e mu topiti provu umjesto da je digne kao što je slu?aj kod poludeplasmanskih i glisiraju?ih trupova.
Imam dosta prakse sa Linssen plovilima.
Mogu deplasmanci i na velika mora, bez brige. Na kraju krajeva skoro svi trawleri su deplasmanci i poprili?an broj ih plovi oceanima.
Kod deplasmanca je najbitnije imati stabilizatore. Bez njih rolling ubija. Dovoljno je pola metra vala u bok, pa da te izvalja da ti je pola dosta.
Isti deplasmanac sa i bez stabilizatora su dva potupno razli?ita svijeta po pitanju udobnosti plovidbe.

bakula

Znamo mi to i bez tebe, i ko odje govori o gliserima i glisiranju, mi odje govorimo o trawlerima, ja nisam ni komentiro prvi post , ja sam samo ostavio komentar na komentar Eventuma a on je spomenuo Boarncruiser Traveller 46!

Moze on na "debelo more", moze,niko ne govori da ne moze, moze i kadin. Neka izadje on sa tim motorom defora i neka ima mora i vjetra u provu ili kurenat a tamo zna bit i 4 milje kurenta stajat ce u mjestu,vise ce sijat nego sto ce ici naprijed. Ova dva sto su do mene, Seaward 42 ima dva cuminsa po 425 konja a drugi, Hardy 50 ima dva po 600 konja.
Sto su ovi svi drugi, blesavi sto ugradjuju motore u takav i slicne brodove i to po dva motora od 300, 400, 500 pa i 800 konja.
Ne stavljaju se ti motori da bi neko mogo glisirat.

Nemoj mi molim te o Holandjanima, oni u brod od 20, 25 tona ugrade jedan motor od 200 konja i pomocni saildrive od 50 konja.