HIR 3 - još par rije?i

Autor Mali od portala, Prosinac 20, 2020, 08:25:01 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mali od portala

Oploviti svijet malom, 40 godina starom jedrilicom izazov je usporediv s osvajanjem Mount Everesta! Upoznajte ekipu koja je uspjela!

https://nautica-portal.com/nautica-portal-com/slane-tehnike/64-druzenja/2335-hir-3-sailing-tribe-prica-o-njima

Maestral

Na kraju krajeva, nije to bio Vendee globe, Saša je ispunio svoje snove ... kapu dole!

Eventum

vex

svaka cast.

pratio sam po portalima,a onaj dio kad su HIR pronasli u losem stanju i dali mu novi zivot mi je top.

a znate sto mene zanima,kad se netko upusti u putovanje oko svijeta ili pola njega,sto mora imati od dozvola,viza mozda,u biti kako ide ta cijela procedura i sto je sve potrebno za takvo putovanje?

bakula

U Engleskoj, Americi, Kanadi, Australiji ti ne treba nista, nikakve dozvole i breveti ovih i onih kategorija, mozes sjest u jedrilicu i sam otic na put oko svijeta, za ostale EU drzave neznam ali mislim da je tako i u Francuskoj.
Jedino ako mislis komercionalno radit onda ti trebaju breveti.

To jedino u hrvatskoj moras krcat clana posade da bi otiso u italiju.

vex

a sto napraviti ako mi istekne dozvola za upravljanje npr.uz africku obalu,glupo bi mi bilo vracati se nazad vaditi ljecnicki,ili postoji neka opcija upravo zbog slicnih situacija?

bakula

To moras pitat tamo u Luckoj kapetaniji, odje dje sam ja ne treba ti nikakva dozvola i jos manje lijecnicki za krenut na put oko svijeta ako hoces, ako i pozelis polagat za neku RYA dozvolu isto ti vazi vjecno i ne treba ti lijecnicki ako je za "plesure"

Ako mislis sa tom dozvolomradit komercionalno radit, ko skiper ili ko clan psade na nekom brodu/jahti, onda moras vadit lijecnicki i vazi ti 5 godina (commercial endorsement).

Hebi ga, tamo su valjda sastavljali zakone za dozvole drzeci se one narodne hvali more drž' se kraja.

vex

sto se tice HR pise da je za produljenje dozvole,u mome slucaju "voditelj brodice C kat.potreban ljecnicki pregled za produljenje iste,a to se radi svakih 5 godina,i zbog toga mi nije jasno sto raditi kad budem negdje u svijetu,a ona istjece,ali raspitati cu se jos za to,netko mora znati :)

bakula

Kad ti istekne dozvola i lijecnicki van hrvatske, nitko ti nikad nece trazit dozvolu a kamo li gledat jel ti istekla a o lijecnickom nema govora jel za tu vrstu dozvole nidje u svijetu ne traze niti postoji lijecnicki osim u toj bolesnoj drzavi, osim, sto je normalno, ako ne zelis raditi komercionalno, to jest placeni poso.

Pa odje dje sam ja ni za vozacku dozvolu ti ne treba lijecnicki a kamo li sto oni traze i psiho test. Odje se niko nebi usudio to trazit eventualno ako bi neko i trazio to mora biti veliki razlog i nalog od suda da se odobrava psiho test a cak i onda sumnjam da bi sudac odobrio.

A koliko ja znam ti ni iz Hrvatskie nesmijes izac sam (single handed) a kamo li otic nedje dulje jer po tom zakonu tamo, iako ti imas "C" sa tobom mora biti i jedan clan posade koji ima minimum "B" dozvolu.

vex

znaci,ja ne mogu ploviti sam ako imam dozvolu voditelja brodice C i ako svoju jedrilicu koristim za osobne potrebe?
mislim na podrucje van HR.