Vanbrodski motor radi nemirno na minimumu

Autor dipling, Veljača 05, 2020, 09:46:40 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dipling

Pozdrav, ne znan ima li ve? negdi išta na ovu temu ali iman pitanje za meštre od motora...
Penta Yamaha f6 4T na minimumu radi onako malo nemirno, pa bi se ?ak i ugasila kad bi joj spustija gas totalno, naro?ito prvih 5-6 minuta a kad joj daden više gasa radi savršeno...
Šta mi je naj?udnije, kao da pod ?okon nije tila uop?e upalit, potega san konop 3-4 puta i tek kad san isklju?ija ?uk je upalila, ono kao da je radila prije 15-20 minuta pa joj ?ok uop?e ne triba za upalit... a bila je ustvari skorz ledena na ovoj buri danas...
Ima li neko kakvu ideju???
Hvala.
Liti živin a zimi ?ekan lito...

estan

dipling

Da, mogu?e da je tako. Mrzin ta pr?kanja po karburatoru, nikad ne znaš jesi li ga o?istija ili još više za?epija...
Naša san na internetu slike svi?ica razli?itih izgleda sa popratnin opison koji problem predstavlja svaki od tih izgleda. Kod mene je svi?ica prekrivena suhon crnon ?a?on šta tako?er ukazuje na prebogatu smjesu. Zna?i tribalo bi štelat onu malu vidicu za zrak sa strane na karburatoru... muka mi je dirat u to....

Ina?e karburator je ?ist, o?istija san ga i ispuha s kopresoron, ?ak dvaput u zadnjih par tjedana, ali penta uvik radi jednako... ?in joj daden mrvu više gasa radi dobro ali na niskom gasu, na minimumu i oko samog minimuma, radi nemirno, oscilira 50-100 ?iri gori-doli, svako malo se trzne livo-desno koji centimerat više od uobi?ajene trešnje...

dmeter

Citat: dipling  u Veljača 15, 2020, 08:35:09 POSLIJEPODNE
Mrzin ta pr?kanja po karburatoru, nikad ne znaš jesi li ga o?istija ili još više za?epija...
Zna?i tribalo bi štelat onu malu vidicu za zrak sa strane na karburatoru... muka mi je dirat u to....

na minimumu i oko samog minimuma, radi nemirno, oscilira 50-100 ?iri gori-doli, svako malo se trzne livo-desno koji centimerat više od uobi?ajene trešnje...
Morat ?eš pr?kat po karburatoru i s novom svje?icom.

pero

estan

A sta imas pokvarit,  kad ionako ne radi kako treba.  Vrtis malo dok dobijes miran rad na minimimi,  zatim probas kako hvata gas.  O da iaprobas kako pali na toplo,  a sutra ujutro kako na hladno.  Kad sve to ustimas to je to.  A mozda u manualu imas koliko djiri treba odvrnuti vidicu,  znzci,  zavidas ju do kraja i okrenes jedan i pol put,  kod nekih mitora dva i pol,  taj podatak moras saznati.

dipling

Evo, s malin odmakon...
Uštela san tu vidu za štelanje zraka, bila je dosta odvidana, ?ak 3 ipo kruga. Nije mi jasno kako je došlo do toga, ali namistija san je by the book "iz totalno zavidanog položaja odvidaj krug i 1/2 do krug i 3/4", i stvarno penta radi puno bolje, ?ak i svi?ica odma bolje izgleda, ne gomila se više ona suva crna ?a?a po njoj, lipo se žuti.

Ina?e, kaže mi tip šta radi u servisu da se yamaha F6 ina?e malo više trza i treska na niskom minimumu, relativno puno kubika za samo jedan cilindar. Da joj samo dignen minimum pinku više nego mi se ?ini da je normalno i bit ?e dosta mirnija... Tako san i napravija.