Kako zazimiti, konzervirati SUZUKI 140 PS

Autor Josip123, Srpanj 31, 2019, 11:23:53 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Josip123

Molim za savjet:
zanima me što sve moram napraviti na vanbrodskom "ajnšpric"-motoru (osim zamjene ulja i filtera) da bih ga pravilno zazimio (120 radnih sati, 2012 -ta godina)?
Posljednjih 15 godina sam imao "HONDA 45 PS" vanbrodski motor s karburatorima, i tu je bilo jako važno (osim zamjene ulje u motoru i peti kao i filtera za gorivo i ulje) odpojiti crijevo za dovod goriva, pustiti motor da radi dok se ne ugasi (potroši ostatak benzina), neposredno prije nego se motor ugasi našpricati sprej u filter za zrak da bi konzervirao karburatore, i zatim još odvrnuti vijke na šalicama karburatora da iscuri ostatak benzina iz karburatora. Osim toga sam ispirao tankove za benzin (HONDA 2 x 25 l) da mi se ne skuplja onaj "fini" talog iz benzina, koji mi je jednog ljeta zaštopao disne na karburatorima.
Da li je nešto sli?no potrebno / mogu?e raditi kod "ajnšpric"-motora? Konkretno, radi se o "SUZUKI 140 PS" na "LEIDI 600". Pozdrav i unaprijed hvala na savjetima i osobnim iskustvima...

Josip

hidrotherapy

Josip123

Zato što mislim da mi serviser kojeg poznajem na Hvaru ne?e ništa osobito i konkretno re?i jer ?e o?ekivati da njemu platim, pa da on uradi što treba. A, na žalost, imao sam priliku iskusiti kako papreno napla?uje... >:(

Josip123

Hvala, ve? sam malo pogledao, mislim da je jako interesantno.

Lp,

Josip

pero

Iako sam ti poslao na pp link ,možda ipak  da poslušaš Hydra pa ipak pozoveš i platiš Suzuki servis !
Jer ako se radi po pravilu struke,skidati nogu,promjeniti cinkove,termostate,isprati ga od kamenca,prominiti ulje ,filtere i ..a da to nisi nikada radio i shebati motor ?
Kad si ve? platio to plovilo oko 50000â,¬ i benzin za voziti se nije problem isto, servis motora  je sitnica za to !

Lp
Pero

Josip123

Link koji si mi poslao na pp sam danas (brišu?i druge poruke) nepažnjom izbrisao. Molim te da mi taj link ponovno pošalješ, da vidim što je to bilo. Ina?e, još uvijek postoji i opcija da to dadnem uraditi nekom serviseru, ako mi se u?ini prekompliciranim i ako se ne usudim uraditi sam.
Ali, najve?im dijelom sam to što si nabrojao, ve? radio proteklih 15 godina na HONDA 45 PS (osim unutarnjih cinkova koje, koliko znam nije ni imala, i osim termostata). Zna?i, mijenjanje ulja i filtera uop?e nije problem, a kod suzukija sam ve? kupio "SERVICE-KIT" sa filterima (i ulja MOTUL), cinkovima, svje?icama, impeler za vodenu pumpu s dihtunzima; ve? sam kupio 10 litara IVERO-Cleaner -a i kaljužnu pumpu za koju sam pripremio crijevo s priklju?kom za ispiranje... Za sada mi je najve?a nepoznanica "vst tank" iz kojeg treba isprazniti benzin (mada sam ve? nešto našao na YOUTUBE) i pitanje koliko SUZUKI 140 ima termostata...

Lp,
Josip

Josip123

Citat: pero  u Kolovoz 01, 2019, 06:08:10 POSLIJEPODNE
Iako sam ti poslao na pp link ,možda ipak  da poslušaš Hydra pa ipak pozoveš i platiš Suzuki servis !
Jer ako se radi po pravilu struke,skidati nogu,promjeniti cinkove,termostate,isprati ga od kamenca,prominiti ulje ,filtere i ..a da to nisi nikada radio i shebati motor ?
Kad si ve? platio to plovilo oko 50000â,¬ i benzin za voziti se nije problem isto, servis motora  je sitnica za to !

Lp
Pero

Majstor koji održava motore u suhoj marini u mom prisustvu zamjenio impeler i cinkove, zajedno smo isprali termostat (izvadili ga van) i kanale Ivero-CLEANER -om, a ja izmjenjao svje?ice, filtere za ulje i gorivo, ulje u motoru i nozi (to sam radio i proteklih godina). Na kraju našpricali Fogging Oil u motor, dok se nije ugasio. Budu?i da sam bio nazo?an, sve promatrao i pomagao, sljede?i put to bez problema napravim osobno. Jedino što nismo napravili jeste da ispustimo benzin iz "VST"-tanka. Jednostavno ga nisam našao, a majstor rekao da to ne moram raditi?!?
Ina?e sam jako zadovoljan time što je ura?eno i time što sam vidio.

Lp
Josip

hidrotherapy

Josip123

Jesam, nakon što sam ga Ivero-Cleanerom o?istio od kamenca. ?itao sam da ga treba izvaditi prije ispiranja kanala (radi boljeg ispiranja) i o?istiti od kamenca. Nisam nigdje pro?itao ništa o tome da treba ubaciti novi. Zašto nisam trebao vratiti stari? Još uvijek stignem prije ljeta kupiti i ubaciti novi...  ::)