Venezia

Autor Sinisa, Lipanj 05, 2015, 12:51:18 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sinisa

Ovog ljeta imam ?itu jedrilicom sa gostima od Istre do Venecije i natrag. S obzirom da nisam nikad bio morskim putem do Mletaka, da li netko od kolega forumaša ima neki savjet ili iskustva glede  gore navedenoga. Gdje se vezati, prijaviti (ako je potrebno), je li mogu?e (dopušteno) pro?i brodom kroz grad (Canal Grande i sl.)? Neki restoran?i? za ve?eru, a da ne trebam dati brod kao zalog? Svaki savjet i sugestija je dobrodošla. :thumbsup:

Y40

Ja sam bio više puta u Veneciji sa jedrilicom. Imaš više opcija za vezati se. Logisti?ki najbolja je Diporoto Velico Veneziano (DVV) pred stadionom http://www.dvv.it/wordpress/?page_id=90. To je u biti klubska marina. To ti je kad u?eš u lagunu kroz glavni ulaz (ispred grada) i odmah skreneš lijevo. Standard je slab (sanitarije) ali si na Trgu Sv. Marka u 15 min. pješke.
Odmah uz klub sa južne strane je izgrad?ena nova komercialna marina ali ja još nisam bio u njoj http://www.marinasantelena.com/it/dove-siamo.html. Isto si blizu centra grada.
Tre?a opcija je marina Vento di Venezia preko puta (kanala) kluba na otoku Isola della Certosa http://www.ventodivenezia.it/. Marina O.K. ali malo je problem do?i u grad jer moraš sa vaporetom. Sa malim gumenjakom preko kanala nije za i?i jer ?ete biti mokri (promet, valovi). Vez možeš rezervirati preko neta.
Preporu?am ti da ideš do Chioggie kroz lagunu. Držiš se smjerokaza. Dubine su O.K.
Tamo se možeš vezati u marini Le saline http://www.chioggiayachtgroup.it/lesaline.html
U Chioggi ima malih oštarija sa odli?nom hranom (ribe, školjke) za relativno male novce.

Sinisa

Hvala na informacijama i linkovima. Vjerojatno ?emo izabrati jednu od ove dvije marine u samom gradu. Možda ih nagovorim da drugi dan odemo do Chiggie, jer mi se ?ini da je zgodno mjesto i "nešto" mirnije nego Venecija. Sve ovisi koliko žele ostati u laguni. Imaš li možda kakve prijedloge za jesti u Veneciji ili Chioggi? Kad mi pro?e ta skiperažam javim ti se sa utiscima. :icon_salut:

Mala od portala

Citat: Sinisa  u Lipanj 08, 2015, 01:34:35 PRIJEPODNE
Kad mi pro?e ta skiperažam javim ti se sa utiscima. :icon_salut:

:icon_thumright: Siniša,  samo naprijed sa utiscima i pojedinostima. Koristit ?e i drugim forumašima koji se zapute na istu destinaciju.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

vragec32

Citat: Mala od portala  u Lipanj 08, 2015, 09:58:03 PRIJEPODNE
Citat: Sinisa  u Lipanj 08, 2015, 01:34:35 PRIJEPODNE
Kad mi pro?e ta skiperažam javim ti se sa utiscima. :icon_salut:
:icon_thumright: Siniša,  samo naprijed sa utiscima i pojedinostima. Koristit ?e i drugim forumašima koji se zapute na istu destinaciju.
:icon_thumleft:

Y40

Još par informacija koje sam zaboravio prije napisati.
Ti imaš sliku Chioggie, da vidiš gdje se vezati, da ne vrludaš kao mi kad smo bili prvi put, kako do?i iz marine u centar grada (možeš skoro pljunut preko ali pješke moraš naokolo preko mosta), gdje ima restorana (a ima ih još).
Što se prijave ti?e je stvar takva. Ja dolazim u Italiju iz Slovenije i zbog Schengena nema prijave. Ali mogu navesti primjer od predprošle godine kada smo išli sa Lastova u Brindisi. Kad smo stigli, nazvao sam preko VHF-a lu?ku kapetaniju i pitao kako je sa prijavom. Odgovor je bio, da je prijava u marini dovoljna.
U Canal grande možeš i?i do Markova trga. Ali oprezno zbog prometne gužve.

grancipor

Nemojte zanemariti da se u Veneziji ne smije jedriti u unutarnjem akvatoriju. Odnosno smije se s upaljenim motorom. U svakom slu?aju ne preporu?ujem jedrenje. Glavni razlog je kaoti?an promet.

Sent from my iPad using Tapatalk
Ne treba mi Google. Moja žena zna sve!

Y40

Nekoliko fotografija, Da ne bi ostalo samo na rje?ima:

Sinisa

Poštovane kolege,

?ita odra?ena, kad mi pro?u ostale skiperaže i kad ulovim malo vremena, slijedi izvještaj sa nekoliko fotografija.
Hvala na savjetima, bili su korisni.
Do skorog pisanja.

jazmi

Pozdrav,
planiramo za proljetne školske praznike sko?iti do Venecije.
Ima li još netko iskustva da ih podijeli?
Svaka informacija je dobrodošla. Za sad jedine informacije imam iz knjige Najljepše jadranske plovidbe i ovdje s foruma ali uvijek dobro do?e što više informacija iz prve ruke... Naime, knjiga, a još više postovi s foruma su dosta stati. Jel bio netko zadnjih godina? Kakav je prelazak od Pule preko? Mi kre?emo iz Riheke pa nam se neda uz Istru, to smo prošli više puta...
Pozdrav