A ja morao prvo priučiti. pa udobrovoljiti da bi uopće stupila na brod (o ukrcavanju ni spomena

).
Kriv sam sam jer kad sam kupio nekoliko godina prije Westerlya moju prvu Leisure, davne 1982 u jesen, a u proljeće 1983 izjedrio, s novom jedrilicom i sam neiskusan.
Izjedrio s novom velikom đenoom i velejedrom. Na Neusiedler jezeru za (momentalno stanje vjetra dobrano pretakeliran

), pa kad sam izjedrio iz kanala, opičilo me u sam bok i toliko nagnulo da je i akumulator ispao iz kućišta, paluba je bila oplahivana, i sam sam se utrtao

, ali brzo okrenuo u orcu.

I to prvo krštenje s novom Leisure, moja supruga ni danas, a upravo će biti 36 godina nije zaboravila. Čudo da nije pala u jezero, i sam ne znam kako je sve ipak dobro ispalo

.
Tako sam od onda do usred ljeta sam jedruckao jezerom, dok ju nisam uspio nagovoriti da se ukrca

Ovo naginjem u luci pokazati da se nećemo prevrnuti, ali ne đenoom, njom neče za išta na svijetu.

Pa onda ajde nekako sam ju ubijedio. Vidi "mornarčino" kisloga lica.
Ipak sam na dobitku.
Perfektno znam jedriti da se brod što manje naginje (to samo kad je ona na brodu) i da jedem kako meni paše, jer sam kuham.
Sve da ju udobrovoljim doći na brod. Tako je ostalo svih decenija kasnije