Gdje sam ono stao...
Barka je okrenuta i radi se svuda pomalo. Unutrašnost kabine je definirana pregradama i potrebno je izrezati svega nekoliko velikih komada šperploče i uglaviti ih na mjesto: pramčani ležaj, bočne ležajeve/klupe...
Ali još prije toga trebalo je sa obiju strana uzdužnih letvica napraviti "filet" (fugu) od epoksija i punila (drvena prašina). To je dosadan i zamoran posao u kojem se troše velike količine smole.
U stvari, jedna strana je bila napravljena još dok je barka bila naopako (da nam gravitacija pomaže). Sada s okrenutom barkom treba odraditi preostalu stranu.

Ta fuga služi da prenese sile naprezanja na širu površinu. Mene podsjećaju na var pri zavarivanju čelika.
U kokpitu se radi zdenac za pentu:

Ojačanja od staklenog platna natopljenog epoksijem.
Ovaj brodić se gradi kombinacijom tehnologija stich&glue i klasičnom metodom šperploča preko letvica.
Žurim se odraditi određene poslove u unutrašnjosti kabine (koje će biti teže napraviti kasnije kad krov bude na mjestu), kako bih što prije krenuo sa završavanjem vanjštine. Kabinu ću finiširati na kraju, neposredno prije porinuća, možda i kasnije.
Sada slijedi jedina preinaka originalnih nacrta. Odlučio sam barku učiniti nepotopivom na način da sve veće volumene ispunim poliuretanskom pjenom ( u dogovoru s autorom, naravno): prostor ispod velikog pramčanog ležaja (osim jednog spremišta) prostor ispod bočnih ležajeva, ispod poda kokpita, ispod dna spremišta u kokpitu... ukupno oko 700 dm3. To daje dodatnih cca 700 daN uzgona u slučaju potapljanja, taman dovoljno da nosi sav balast, motor i ostale teže dijelove. Ostatak broda je ionako lakši od vode i ukupno bi se trebala održati na površini i u slučaju težeg oštećenja.

Dosta mi je stresno raditi s PU pjenom. Koristio sam dvokomponentnu: kanistar A i kanistar B. Imaš 15 sekundi vremena za temeljito promiješati dvije komponente i onda kreće bubrenje. Ako miješaš prekratko riskiraš izostanak reakcije, a ako miješaš predugo počne se pjeniti i više je ne možeš lijevati. Užas. Na kraju sam potrpao i nekoliko ploča stiropora i dovršio ispunjavanje običnom PU pjenom iz spreja(zakon).