Nautica Portal | Centralno mjesto nautičara

Brodovi => Nautički sajmovi => Topic started by: estan on October 24, 2014, 04:39:59 PM

Title: Biograd Boat Show
Post by: estan on October 24, 2014, 04:39:59 PM
Dolazi li tko sutra ujutro (u subotu) na BBS.  Ako je tko za  :occasion14:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Mala od portala on October 24, 2014, 05:04:19 PM

Nautica Portal u šatoru C ima štand, baš pokraj šanka. Ljudi, javite se za jednu kavu ili pivo ako mislite navraćati.  :occasion14:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: estan on October 24, 2014, 05:28:16 PM
Vidimo se sutra prijepodne. :blob7:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Strici on October 24, 2014, 07:38:13 PM
Estane nemoj zaboravit fotoaparat. Da vidimo šta i kako je bilo. Obavezno i štand našeg Portala. I nemoj heravo :icon_joker:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: paagus on October 24, 2014, 10:43:06 PM
Naša je gazdarica (@mala od portala) imala lijepi prilog o BBS-u na Radio Dubrovniku u emisiji Moreplovi jučer u 17:00
Tko želi može poslušati u Slušaonici HRT-a na adresi:

http://radio.hrt.hr/slusaonica/?q=moreplovi

i to od 10:40 do 16:50 minute emisije.Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Mala od portala on October 25, 2014, 10:16:33 AM
Hvala, Paagus, na lijepoj reklami  :icon_thumright:

Samo jedna kratka obavijest za one koji će svratiti na piće: u 11 je ovdje na sajmu jedno zanimljivo predavanje na koje bih trebala otići, pa ako posjetite naš štand i ne zateknete me tamo nemojte odustati. Vratite se za kojih 20-ak minuta, sigurno ću biti tamo.

Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: pija mali on October 25, 2014, 11:23:31 AM
Ugodna zabava tong47 ne zaboravite izvješće sa izložbe poglavito ideje i proizvodi za nas obične smrtnike :laughing7:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Mala od portala on October 25, 2014, 12:05:35 PM

Računajte na to!  :thumbsup:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Strici on October 26, 2014, 08:00:10 AM
Ništa za vidjeti. A ja stalno pogledavam, ima li štagod  novoga od nekog  forumaša. :sad10: Pa mi se nočas snilo. I u snu viđeh neki štand na nekom sajmu. :icon_scratch:. Ali nisam nikoga od ljudi mogao vidjeti. Bit če to malo poslije 11ooh kad je "mala" skočila do ono šta je napisala, poslušati izlaganje o nekoj zanimljivoj temi (predpostavljam, plin na brodu), a Estan baš zato u to vrijeme još nije došao na štand. :icon_scratch:
Nego idem potražiti "program" za čitanje snova, da vidim šta sam to u snu vidio, jer po običaju brzo zaboravljam. :laughing7:
Ako mi "program" pokaže sanjanu sliku, naravno da ču to i pokazati. :laughing7:
A nadam se da če Estan štogod od našeg štanda u uslikati, pa ču vidjeti koliko je moj "program za čitanje snova" realan :laughing7:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Strici on October 26, 2014, 11:28:47 AM
Ništa pa ništa. "mala" sigurno nema vremena, ovi naši ljubitelji mora i jedrenja, bezparaši naravno od čežnje potražili koju lijepu riječ od naše "male", ugodnu i utješnu, a o tome se možete i sami uvjeriti ako poslušate što ona govori na onom linku koji je pagus gore naveo. Nema šta, vrlo profesionalno i razgovjetno je govorila, mogla bi biti i spikerica voditeljica naprimjer na radiju, ono "u mreži prvog" na radiju, i kažem vam nebi bila loša. To bez zafrkancije, to ja ozbiljno. :thumbsup:
Sad dal se sječam o čemu je govorila; pari mi se..., pari mi se..., ne pari mi se, isparilo :laughing7:
Samo znam da je to na radio Dubrovniku, i sasvim sam siguran da bi kao voditeljica lako konkurirala mnogim spikervoditeljicama. Bravo za "malu" i budimo sretni da nas vodi :thumbsup:
A to šta se ne sječam teme je zato jer ja kad se na nešto prvo koncentriram, onda ono drugo samo slušam bez registriranja. To zato jer mi se pari, ali nažalost brzo ispari :laughing7: pa onda ja samo sa pola kapaciteta, da nebi isparilo. No nema frke, poslušat ču ponovno.
Nego nejasno mi je program otvorio sljedeču sliku:

(http://up.picr.de/19926459ma.png)
  Loše, vrlo loše. Kod mene je isparilo, pa nisam mogao dati prave podatke sanjanog; isparilo. Ali se ja nedam, pa ču pokušati angažirati onu drugu polovinu, da bi slika bila jasnija. No vidim da se ovdje stvara velika gužva oko čitanja, pa neču ovdje više smetati, nego ču slike (to ako mi program nešto prikaže) objaviti tamo u hobijima, jer je i to moj hobi (znanstvena fantastika) :angel4: :thumbsup:
ps. No prvo ču staviti moje biljčice, započetu temu o mom hobiju.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: pija mali on October 30, 2014, 06:33:11 AM
Hallo Curo. kaj te Strici prestrašil , naj se sekirat :toothy4: ali gdje je taj izvještaj :sleepy1: naravno za bezparaše odnosno za nas sa malim ... (genima) mislim običnim smrtnicima. :love10:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Strici on October 30, 2014, 10:46:43 AM
Pija da zadovoljim tvoju radoznalost, pokazat ču ti kako izgleda snovoštand Nautica Portala, ali tamo gdje sam upravo završio temu o biljčicama, u "hobijima", a "mala" če se več javiti, prvo mora pospremiti novosti i prebrojiti zarađene šolde :laughing7:. Ipak je ona profi. :thumbsup:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Mala od portala on October 31, 2014, 10:07:43 AM

Pija i ostali koje zanima:  Izvještaj je objavljen još u ponedjeljak, ali ne na forumu nego na portalu:

http://www.nautica-portal.com/index.php/nautica-portal-com/vijesti/1655-zatvoren-16-biograd-boat-show-zapazena-ponuda-domacih-plovila (http://www.nautica-portal.com/index.php/nautica-portal-com/vijesti/1655-zatvoren-16-biograd-boat-show-zapazena-ponuda-domacih-plovila)

Svratite koji put i na portal, ima tamo još toga za pročitati.   ;D
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Strici on October 31, 2014, 01:34:10 PM
Ja još uvjek nemam običaj ikuda osim na forum, ali sve više svratim na portal. Vjerojatno je to jer prije i nije bilo ko zna koliko zanimljivo, šta se vidim promijenilo, a nije teško zaključiti i zašto :thumbsup:
Tako pogledao sam izvještaj sajma iz Biograda, fino sročeno, ja površno pogledao, jer me sve i ne zanima, ali ima dosta novosti koje su drugim članovima zanimljive. Ali sam našao mnogo drugog meni zanimljivog materijala, a pogledati ARHIVU se svakako isplati.
Jedino što nisam našao je slika štanda NP foruma na sajmu :laughing7:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: pija mali on October 31, 2014, 01:52:42 PM
Evo greške , pročitao sam izvješće odmh neki dan na portalu , ali meni to nije to , hebi ga , meni se forum sviđa i tu sam ok. Očito za naš đedriličare smrtnike nema niš. ali ipak  mićera nemoj se jadit . hiti ku besedu i ovamo.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Mala od portala on October 31, 2014, 10:15:48 PM
Ma ne jidim se, Pija, bez brige. Ionako stalno molim forumaše da daju koji svoj prijedlog i inicijativu što bi htjeli pročitati ne samo na forumu nego i na portalu. Ali slabe vajde od toga, nekako ne dobivam poruke.

A što se tiče izvještaja, to je više izvještaj o tome što je sve bilo na sajmu. Tehničkih detalja o brodovima nema mnogo jer je brodica bilo puno, a nema smisla više napisati samo o dva ili tri broda, a ostale izostaviti. A i teško bi bilo izdvojiti one o kojima bi se pisalo, a ostale izbaciti. Ne bi bilo fer.

Ali evo prijedloga. Dajte mi vaše želje i sugestije, o kojim bi brodovima htjeli znati više, pa ćemo o njima napisati šire, sa više tehničkih detalja, slika i komentara samih proizvođača.

I Strici, hvala na pohvalama i riječima podrške. Jedini problem je što nažalost nemam niti jednu sliku izložbenog prostora sa BBS-a. Mogu jedino napisati da smo ponovno promovirali HReka kroz plakat i letke i da on privlači dosta pogleda i pitanja posjetitelja.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Strici on October 31, 2014, 10:29:29 PM
A koliko odstupa slika štanda od moje sanjane slike? :laughing7:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: pija mali on November 01, 2014, 09:55:08 AM
ma nisu meni interesantni tehnički detalji i karakteristike plovila i sve te moderne drangulije, mene ti više ovakva inovativna rješenja koja inovativci s foruma pokažu, a ti i slični detalji mogu se vidjeti na sajmovima pa ond malo prodiskutirat i "usavršit". :laughing7:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: estan on November 04, 2014, 08:29:18 PM
Štirici, nisam ponio aparat, a tek sada sam pročitao tvoju poruku. Inače, odmah nakon sajma sam izvadio jedrilicu i uhvatio se posla da je sredim i uljepšam prije povratka u more. Tako i forum slabo otvaram, jer me san uhvati vrlo rano, a snovi su mi ipak malo slikovitiji od tvojih i ponešto i upamtim.

Inače, jedan poljski katamaran od 7 m je zanimljiv brodić za 21 000 €, naravno za one, koji žele brzo jedrenje uz više nego spartaski komfor. Nažalost, to je sve za jedriličare smrtnike.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Damir s on October 21, 2017, 08:43:33 PM
Pa sto nema nikoga na BBS da ubaci kakvu reportazicu i koju slikicu   :icon_scratch:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Damir s on October 22, 2017, 06:06:15 PM
Pa ne znam po ovome kako nasi clanovi foruma izvjestavaju izgleda samo je reacher 780 i (susjed je nekakva "koncept" jedrilica sličnih dimenzija, sve uglancano i sjajno ali prilično sam sumnjičav u mogučnost plovidbe) ali bez slika izlozeni na BBS :crybaby2: Pa ne znam kako bih si to mogao docarati. Pa ni na oficijelnom saidu nema gotovo nikakvih slika kao da to kosta milione € i $  samo neke bezvzezne reklame :BangHead:
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: estan on October 22, 2017, 08:28:21 PM
Osim Reachera, te koncept jedrilice i Seascipea 18, nema ništa šta nije nogometno igralište s utaknutim jarbolom. Ajde, ima i dva Halberg Rassy-a, lijepi su , ali za cijenu mi nije palo napamet uopće pitati.
Od ostlih plovila ima neizbježnih Istranki i Dalmatinki u raznim verzijama, ali ne toliko kako ranijih godina, te nešto kajaka i malih gumija i to bi bilo sve za obične ljude. Dobro ima i po koji skromniji fisherman, ali ostalo je uglavnom za one kojima brod treba kao statusni simbol.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Leo on October 22, 2017, 08:35:47 PM
Bio sam, i apsolutno ništa što bi me zanimalo osim reachera , sve drugo po mom ukusu spada u pegle, bojlere ili kamp kućice tako da me apsolutno nije zanimalo.
Zapravo sam bio sa prijateljem kojeg je zanimao radni motorni brod od 11m i to smo vidjeli jedan jako zanimljiv.
I zaustavili smo se kod predstavnika novozelandskog proizvođaća jer pogona.
Nisam ništa fotkao a nisam ni ponio aparat.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: dmeter on October 22, 2017, 08:59:50 PM
Osim Reachera, te koncept jedrilice i Seascipea 18, nema ništa šta nije nogometno igralište s utaknutim jarbolom. Ajde, ima i dva Halberg Rassy-a, lijepi su , ali za cijenu mi nije palo napamet uopće pitati.
Od ostlih plovila ima neizbježnih Istranki i Dalmatinki u raznim verzijama, ali ne toliko kako ranijih godina, te nešto kajaka i malih gumija i to bi bilo sve za obične ljude. Dobro ima i po koji skromniji fisherman, ali ostalo je uglavnom za one kojima brod treba kao statusni simbol.
E sad mi je žao šta nisam išao ja mislija bit će pizdarije tipa Reacher,Seascape,Istranke i slične kade sa jarbolom.
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: Eventum on October 23, 2017, 05:00:42 PM
Dobro iskorišten prostor :)
Title: Re: Biograd Boat Show
Post by: hidrotherapy on October 23, 2017, 05:56:33 PM
Dufour.
Dovezao sam jedan novi 412 GL u 5. mjesecu iz Portoroža.
Budući da sam tijekom ljeta odradio dva tjedna skiperaže na njemu, snimio sam ga ali nikako da uhvatim vremena da objavim video.
Ovaj roštilj na krmi je ok. Jedino je problem loš materijal pa nakon dvije sezone bude sav ruzinav.
Osim toga, non stop neki problemi s plinom. Očito je da se koristi plinski sistem namjenjen montaži u salonu, a ne u kokpitu.