Zasto placamo pitku vodu tako skupo?

Autor zoran-zg, Veljača 09, 2010, 02:49:12 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ana

nekad ne stignu pratit još i to kad im na njih 2-3  istovremeno do?e 10 brodova na vez....
Part of me is angry, part of me is proud...the rest of me is drunk!
....

Quarnery

Ma daa!Apsolutno si u pravu. U onim trenucima baš nebih volio raditi njihov posao. ch4  Ali je interesantno da tad  malo tko pere brod i puni tankove jer se tad toliko toga zanimljivog doga?a  što apsolutno skre?e njihovu pažnju.
A uz sve to ni svi gosti pa ni skiperi nisu dorasli situaciji.
To je svakako kompleksan problem i nikad svi ne?e biti zadovoljni.

marjan

Mene više smeta ovakav primjer. Ho?eš to?iti vodu u jedrilicu, recimo 100  litara i naplate ti 100 kuna. I onda susjed Italijan na velikom gliseru to?i 1000 litara i opet plati 100 kuna.
Više mi se svi?a nacin kao ga imaju ponegdje Grci. Na molu imaš tankštelu za vodu, ubaciš novac i puniš. I onda do?e 100 litara svakome isto.
A da je za nauti?are voda na otocima skuplja nego za doma?ine to moramo ipak razumijeti.

Groff

Pred deset godina dolazil san u Gr?ku teretnim brodom, u kopnene luke i po nekim otocima i kroz pri?u sa agentom o svemu i sva?emu, došli smo i do cijene vode. Prije su na otocima napla?ivali vodu kako je ko htio i onda je vlada donesla propis da pitka voda svugdje u Gr?koj mora imat istu cijenu.

Tin

Citat: marjan  u Veljača 09, 2010, 07:02:47 POSLIJEPODNE
A da je za nauti?are voda na otocima skuplja nego za doma?ine to moramo ipak razumijeti.

Apsolutno moze biti skuplja. Ali marina/benzinska plati kubik vode recimo 20kn. Ja natocim 100l i platim 100kn. Dakle, zaradili su na meni 99,80kn. Da prodaju kubik za 100kn ne bi nista reko. Za 10-20 kn bi napunio brod vodom i super.

Sto se tice otoka... ako je na otoku voda problem ne bi nauticarima nista dao... mozda tek osnovno da si napune 20-50L da ne umru od zedji... rezim ala Zut i Piskera. :)

Quarnery

Mene kod skupe vode smeta druga stvar:
Ako je voda skupa onda je skupa za sve goste bez iznimke.
Ja s brodom pristanem nato?im vodu, platim i cijela ekipa ode u lokal jesti.
Do?u gosti zaposjednu apartman koji njih šest plate po danu 50â,¬ i onda kuhaju, krme,tuširaju se do mile volje i sve to za prvotnih 50â,¬. Moja ekipa potroši za jelo daleko više tu ve?er i još plati 100 l vode 130 Kn.
Takve situacije mi smetaju. anim43  mad

trifida1

?injenica je da su marine država unutar države po masu pitanja,i svi se prave naivni...meni su npr.u Marini Pomer pokušali naplatiti boravišnu pristojbu iako imam prijavljeno boravište u Puli i nisam spavao na brodu drugu no?...  gikg79 prošlo je lišo samo zato, jer nas gospodi?na nije zavela pravovremeno u evidenciju,pa je trebalo frizirati 2 dana unazad...   party3 .A da je inzistirala,nisam baš siguran kako bi to završilo...  :sparta:
T

marjan

Citat: Tin  u Veljača 09, 2010, 09:01:17 POSLIJEPODNE

Sto se tice otoka... ako je na otoku voda problem ne bi nauticarima nista dao... mozda tek osnovno da si napune 20-50L da ne umru od zedji... rezim ala Zut i Piskera. :)

Slažem se. Dok sam imao Elan expres sa 4 plasti?ne flaše po 5 litara nikad nije bio problem sa vodom. I u najsušnijoj dobi dobio sam na svakom otoku barem 5 litara vode. Ali kada ?arter brod ima recimo rezervoar od 600 litara, 5 pa ?ak i 20 litara nebi pokrilo ni dno tanka.

zoran-zg

Citat: Quarnery  u Veljača 09, 2010, 10:35:32 POSLIJEPODNE
Mene kod skupe vode smeta druga stvar:
Ako je voda skupa onda je skupa za sve goste bez iznimke.
Ja s brodom pristanem nato?im vodu, platim i cijela ekipa ode u lokal jesti.
Do?u gosti zaposjednu apartman koji njih šest plate po danu 50â,¬ i onda kuhaju, krme,tuširaju se do mile volje i sve to za prvotnih 50â,¬. Moja ekipa potroši za jelo daleko više tu ve?er i još plati 100 l vode 130 Kn.
Takve situacije mi smetaju. anim43  mad
happy2
Citat: Tin  u Veljača 09, 2010, 09:01:17 POSLIJEPODNE
Apsolutno moze biti skuplja. Ali marina/benzinska plati kubik vode recimo 20kn. Ja natocim 100l i platim 100kn. Dakle, zaradili su na meni 99,80kn. Da prodaju kubik za 100kn ne bi nista reko. Za 10-20 kn bi napunio brod vodom i super.

happy0034

Ima marina na našoj obali ( kopno) ljepo imaš aparat na klju? i sve ti se piše od vode do struje to je ok,ali pretpla?ivanje vode i po 500% je brutalno bezobrazno.Normalno u današnje vrijeme cijeli svijet bi trebao štedjeti pitku vodu.
Meni je najve?i problem ipak kada stignem u neku marinu nakon 3-4 dana mora,ja se jednostavno nemogu suzdržati a da kada napunim pitku vodu jednostavno malo isperem brod od soli,pogotovo špage,jel svi znate kada se špage namo?e sa slanom vodom i osuše kako su tvrde,grebu po ruci nisu savitljive te se teže barata s njima,a i tikovina u sijede?em dijelu otvorenog prostora je onako ružno flekava od soli a ja sam ipak za ?isto?u na brodu.
Priznajem da mi je malo neugodno kada ispirem brod ali .....?isto?a je ljepa i još više isti?e brod.

Vo?a svih gusara

.
Pitka voda je skupa jer je ne znate sami prona?i.