Brojnost stanovnika nije bitna, već njihovo ponašanje. Najgore je, šta oni s gomilom novca, koji troše više resursa za svoju zabavu, nego masa drugih za goli život, upravo ti stoje iza tzv. ekoloških udruga koje prodaju moral ljudima koji bi samo htjeli pristojno živjeti dok se oni sami ne odriču ničega. Htio bih samo komentirati zlorado likovanje Grete Thunberg nad ovom nesrećom koja se nadvila nad veliku većinu stanovništva svijeta. I sve jedno je, tko je ustaša, tko partizan, tko liberal, tko konzervativac, tko Hrvat, tko Srbin, tko Crnogorac, tko koje seksualne, političke ili umjetničke orjentacije. Svi ćemo skupa nadrapati, kako bi par milijardera moglo uživati u lijepom zelenom parku koji će se prostirati preko cijele ove balote, gdje će ceste i more biti prazni samo za njihov užitak. Ja volim prirodu, cjeli svoj život ne volim masu i veliki sam individualist. Ali, da drugima radim o glavi i želim im da pomru, samo da bi ja mogao uživati u praznom i čistom svijetu, e to je psihopatija. Ako mi ne vjerujete, pogledajte samo planove za ukidanje velike većine radnih mjesta isforsiranom automatizacijom i sve će vam biti jasno. Jer zašto bi netko ostavljao bez para potencijalne potrošače njihovih proizvoda? Očigledno, da u zamišljenoj budućnosti ti potrošači neće biti potrebni baš kao ni radnici. Zato zamislite se svi nad svojom sudbinom, a pustite ko koga koliko i kada, jer to je za vašu sadašnjost i budućnost sasvim nevažno.
Eto, cijelo vrijeme izbjegavam bilo kakve političke rasprave, jer zapravo, sve se vrte oko nebitnih stvari, a ljude, koji inače mogu raspravljati o nečem lijepom, korisnom, zanimljivom, dijele i svađaju međusobno. A, na kraju svima će nam ionako biti isto kada nas roboti zamjene i postanemo suvišni. Tada će nas se oni, koji imaju što im treba nastojati riješiti na bilo koji način, najprije slično kao u starom Rimu po sistemu kruha i igara, vjerojatno dodjeljujući nam neki jadni zagarantirani dihodak, tek toliko da nas pacificiraju i što glupljim zabavama i neradom onesposobe za bilo šta. Tada ćemo se i puno manje množiti, jer u tom položaju biti ćemo maksimalno sebični i gledati da si tom sitnom kintom osiguramo što više tih glupih zabava. Sad, hoće li to nestrpljivim milijarderima biti dovoljno brzo ili će izmisliti nešto brže i efikasnije ne bih želio nagađati, ali o tome treba dobro razmisliti.