Septičke jame bez dna

!!!
Svakako je to prirodno logičko rješenje i za sada uglavno ogromna sreća. Koliko puta se je stanovništvo u priobalju povećalo? I stalno se povećava. A tih jama ima čak u kućama na samoj obali. Kad će se jednom ti prirodni filteri začepiti? „Vrč ide na vodu, pa se jednom i razbije“.
Možda se je par zadnjih godina nešto promijenilo, jer više šire ne pratim situaciju.
Na „makrolokaciji“ se dijelom nešto napravilo, ali se usred projekta stalo, i ostalo po starom. Ništa novo mentaliteti navike sve kao što je i do sada bilo.
A ovo sam vidio, za slikanje i sakupio, pa u staklenom akvariju poslikao. Ispust cijevi je (provjereno) na 84 metra, i tek rijetko, tu i tamo, tako nešto se pojavi na površini. Ali se pojavi, kao i ovo, naravno usred sezone, kad stanovništva ima i previše.
Doduše slike su stare više od 10-setak godina, ali čisto sumnjam da se je što promijenilo. Ali priroda, morske struje i vjetrovi čine zasad još uvijek ono što se prirodno može

.
Kada i hoćemo li ikada pomoči toj prirodi, ili će sudbina pomći i priroda kad tad doći na svoje; ali mi to nećemo vidjeti (mislim oni koji jednom poslije nas trebaju doći)

Ovo je bilo na morskoj površini, birao sam za oko „jednostavnije“ dijelove

A ovo i dalje zagrabljeno i u malom akvariju poslikao

Sve je to namjerno smanjeno na 640 piksla

A i sami detalji su smanjeni

A ovo kad se malo staložilo. I ne gledajte prije ručka, pogotovo većere, a umjetničko slikarski
raspoloženi mogu dobiti i inspiraciju.