Author Topic: Vanbrodski do 10Ks  (Read 3234 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Checola

  • Mali od palube
  • *
  • Posts: 5
Vanbrodski do 10Ks
« on: January 29, 2021, 08:44:07 AM »
Imam gumenjak Zodiac cadet aero 350 i do sada sam ga vozio sa yamahom 5 cmhs 2t, obzirom da bi želio nešto jače nalazim se u nedoumici, osobno bi najrađe kupio tohatsu 9,8 2t zbog izrazito male težine koja mi je prioritet ali me strah nemogućnosti upisa istog (iako neki tvrde da se može).
Od 4t modela po nekim mojim istraživanjima nameću se redom:

1. Yamaha 9.9 JMHS
2. Mercury 9,9
3. Tohatsu 9.8 MFS 4t
4. Suzuki DF9.9A

Gumenjak se koristi uglavnom sezonski tako da bi predviđeno vrijeme korištenja bilo 50ak sati godišnje.
Što se dostupnosti servisa tiče, nije mi problem svake godine dovesti motor u Zagreb na servis tako da pokrivenost nije problematična, osim eventualnih kvarova ali u krugu od 50km od mjesta plovidbe imaju servisi za sve marke.
Hondu sam nekako preskočio zbog težine, cijene i dosta loših komentara o istoj.
Težinom su svi u rasponu +-4kg a tako i cijenom +-2000kn. Sa yamahom sam do sada imao dobra iskustva pa me nekako i najviše privlači, ali volio bi čuti i eventualna druga mišljenja i eventualne prednosti drugih proizvođača (mercury 5god garancije npr.,) te eventualno cijene održavanja istih (priča se da je za mercury navodno nešto skuplje održavanje).
15ice koje su u biti i najveće predviđene snage za čamac bi izbjegao zbog težine a mislim da bi 9,9 zadovoljio potrebe obitelji sa dvoje male djece i plovidbu od cca 5nm od mjesta isplovljavanja.
Gumenjak obično vozim na krovu auta a mislim da mi je nekih 40kg max što mogu samostalno relativno lako postaviti na gumenjak, pritom žonglirajući motorom da se ne poskliznem na uobičajeno skliskim puzavicama .
Transportne kotače nemam a i nekako me ne vuku.